„Muž vnikl do prodejny tabáku v jednom ze supermarketů v Chebské ulici, kde odcizil tabák, několik kartonů cigaret, zapalovače a další zboží v hodnotě sedmdesát tisíc pět set korun,“ vyjmenovala Martina Hrušková, chebská policejní mluvčí.

Zloděj byl ale při vloupání přistižen prodavačkou. Ta ho začala při útěku pronásledovat, on na ni však vytáhl nůž. Žena ale nezaváhala a zavolala policii. Výtečník mezi tím utekl do nedalekého lesoparku, kde jej dopadla mariánskolázeňská policejní hlídka. „Policie při zatýkání použila donucovací prostředky hrozbu namířenou střelnou zbraní, varovný výstřel a poté pouta,“ uvedla Hrušková.

Při zatýkání nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku. „O den později byl muž obviněn, dán do policejní cely a následně byl převezen do vazby,“ sdělila mluvčí.

Oračko má však bohatou kriminální minulost, u tachovského okresního soudu se zpovídá z prodeje drog a je obviněn i v případu zmíněných vloupání v Plané a Chodové Plané. V tomto případě ještě nepadl rozsudek.

Mluvčí Martina Hrušková nicméně ve spojitosti s Davidem Oračkou připojila ještě jeden případ, který se stal v únoru v chebské poliklinice, kde vykradl několik ordinací a způsobil škody za jedenašedesát tisíc korun.

„Kriminalisté u něj dále nalezli platební kartu padesátileté poškozené ženy. V polovině února bylo zahájeno trestní stíhání muže jako obviněného ze spáchání pokračujícího přečinu krádež, z pokusu krádeže, pokračujícího přečinu poškození cizí věci a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Kriminalisté se případy nadále zabývají,“ uzavřela Martina Hrušková.

V případě odsouzení obviněnému recidivistovi hrozí podle trestní sazby trest odnětí svobody až na dva roky.