Vůbec nejpočetnější skupinu vytvořil vodácký oddíl z Přeštic, který se přestrojil za myšky. „V týdnu jsme si připravili masky a ještě dnes doladili plavidlo," řekla jedna z vedoucích Hana Žambůrková. I když jsou její svěřenci na vodě skoro jako doma, na podobnou akci vyrazili vůbec poprvé. „Hodně se těšíme a doufáme, že vyhrajeme," uvedly shodně Lucie Dupalová, Darja Brunová a Alena Švihlová. Nadšení sdílel
 i nejmladší člen týmu Míša Švihla: „Neumím plavat, ale stejně se nebojím. Budu schovaný ve žluté popelnici, což vymyslely holky," usmíval se.

Asi největší pozornost budil mezi soutěžícími i diváky muž, jenž se převlékl za ministra financí Babiše. Svou jízdu absolvoval v provizorním člunu symbolizujícím farmu Čapí hnízdo. Na neckyádu s ním dorazil také tiskový mluvčí. „Andrej zvládne jízdu sám, je to solojezdec," prozradil.

Tříkolka na vodě

Zájem budil i ostřílený účastník příchovické akce Jiří Pekárna z Přeštic. Loni společně s kamarády připravil pojízdné vodní kino, letos vyrazil na přehlídku se svou driftovací tříkolkou. „Ostatní členové týmu jsou teď na skutečných závodech, já jsem přijel sem, abych dokázal, že tříkolka umí jezdit i po vodě," vtipkoval mladý sportovec. Sotva se dotklo jeho plavidlo vodní hladiny, začalo se pozvolna potápět. Byl tak první, kdo se ještě před oficiálním startem vykoupal. Do cíle však nakonec dojel.

Sobotu si na neckyádě zpříjemnila také trojice z Příchovic ve složení Miroslav Milas, Filip Lehr a Kristýna Kindlová, která si nechala říkat perpetuálně mobilní skvadra a oblečená byla do lékařských plášťů.

Ačkoli první do cíle dorazila rodinná posádka pirátů, ocenění získal každý účastník. „Akce se povedla. Bouřky se nám naštěstí vyhnuly, lidé se dobře bavili," shrnul za organizátory Ludvík Pouza, který plánuje neckyádu příští rok zopakovat.