VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Neznámý žhář podpaluje v Plzni po nocích kontejnery

Plzeň - Už skoro měsíc zasahují v Plzni hasiči téměř každou noc u požárů plastových kontejnerů na tříděný odpad. Škody se pohybují v desetitisících korunách, jedna nádoba přijde na pět až šest tisíc korun. Policie se případy zabývá. Zatím není jasné, zda žhářem je jeden člověk nebo větší skupina.

19.8.2013 1
SDÍLEJ:

Požár kontejneru. Ilustrační foto.Foto: Policie ČR

"V noci z pátku na sobotu neznámý pachatel podpálil šest kontejnerů na tříděný odpad. Požár se přenesl i na nedaleko stojící osobní automobil," uvedl důstojník krajských hasičů Miroslav Moule.

Podle něj se případy objevují zejména ve čtvrtém městském obvodu, kam patří hlavně čtvrti Doubravka a Lobzy. Nejčastěji hoří odpad z pátku na sobotu a ze soboty na neděli, ale podle hasičů jsou v oblasti hlášeny požáry i v pracovní dny, téměř každou noc.

Poslední škoda jen na nádobách přesáhla 30 tisíc korun, škodu na vozidle záchranáři nevyčíslili.

"Tyto případy šetříme, je to protiprávní jednání," uvedla mluvčí policie Hana Štefflová. Podle ní bude předmětem dalšího vyšetřování, zda se jedná o přestupek nebo trestný čin. Policisté mají hlášen i požár přenosných toalet, jejichž hodnota je výražně vyšší než u popelnic.

Autor: ČTK

19.8.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:
Ilustrační foto
4

Oslavy, nebo poslední bitva? Čeští poslanci věří, že EU chytí druhý dech

Stanislav Šulc.
2 13

Komentář Stanislava Šulce: Babiš nás zklamal. Je čas jít dál

Experti: připlácení na péči vylepší zdraví i rozpočet státu

Čeští pacienti jsou rekordmany ve zdravotní turistice. Ke svému lékaři zajdou i dvanáctkrát za rok. Přitom Skandinávcům to stačí jen třikrát a rakouským sousedům sedmkrát. Česko to stojí zbytečných dvacet miliard korun navíc.

Zlatý Ámos Lukáš Lis: Nechtěl jsem být učitelem, ale neměnil bych

/VIDEO/ Nový držitel titulu Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele Lukáš Lis ze základní školy Soběslav původně nechtěl být učitelem, ale svou práci by už neměnil. Učitel by podle něj neměl být jen oblíbený, ale také dobrý. Svůj úspěch přičítá kombinaci přísnosti a přátelského přístupu k dětem.

EET, vysoké nájmy a další problémy: Hospody bez personálu a hostů zavírají

S láskou uvařené jídlo, usměvavá obsluha a salonky pro rodinné oslavy či srazy spolužáků. Tak fungovala moravskokrumlovská restaurace Marie, která nedávno skončila svůj provoz. V centru městečka tak chybí místo, kde by se místní lidé či turisté mohli dobře najíst.

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů, pořízené během uplynulého týdne.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies