Všechna tato jídla můžou lidé za zvýhodněné ceny ochutnat díky Grand Restaurant Festivalu, který dnes odstartoval. V Plzeňském kraji, kde se akce koná počtvrté, se zapojilo šest restaurací – Golden Fish, El Cid – bar de la Tapas, La Provence El Cid, Zeke Sushi bar, Angus Steak House v Plzni a Angusfarm v Soběsukách. Už nyní je cca 370 rezervací.

„Chceme lidi dostat tam, kam se běžně bojí," říká zakladatel festivalu pro gurmány Pavel Maurer. Jednochodové menu vyjde v kterékoli zapojené restauraci na 250 korun, největší zájem je o nejdražší ochutnávku – tříchodovou degustaci za šest set korun.

Volná místa jsou zatím i na farmářský výlet 15. února do Soběsuk na rodinnou Angusfarmu. „Kromě tříchodové degustace se lidé naučí míchat tatarák," doplňuje Dominika Vrkotová.

Úplně poprvé letos v Praze vyjede Singles MňamBus pro nezadané nebo zadané, kteří chtějí poznat nové přátele.