VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Hřiště v Tachově si na nový trávník počkalo 52 let

Tachov – Od pondělí provádí dělníci na hlavním fotbalovém hřišti v Tachově terénní úpravy. Po dlouhých dvaapadesáti letech se zde mění trávník.

25.9.2014
SDÍLEJ:

STROJE začaly trávu sundavat už v pondělí. Foto: DENÍK/Gabriela Jägerová

Financováno bude ze stoprocentní dotace, kterou klub dostal od Ministerstva školství a mládeže ve výši pěti milionů.

„Klub se snaží město Tachov nezatěžovat, a proto si o dotace žádáme sami. Několikrát jsme uspěli, a proto zde máme například automatickou závlahu, střídačky a umělou trávu a nyní vznikne nová travnatá plocha na hlavním hřišti. Pokud se někomu zdálo, že máme krásný trávník, možná stálo za to popojít trochu blíž a každému bylo jasné, že to zase tak v pořádku není. Na několika místech se objevoval v trávě mech a problém byl také s vodou na travnaté ploše," popsal sportovní ředitel FK Tachov Petr Móži.

To potvrzuje i manažer klubu a fotbalista Lukáš Hudec: „Mé začátky, ty byly za bránou na hlavním fotbalovém hřišti a tehdy byl trávník v docela dobrém stavu. Bohužel, v posledních letech se to tak brát nemohlo."

V první řadě byla sejmuta vrchní část trávy. Až bude tato fáze hotová, sáhnou stroje trošku více do hloubky. Hlína se nadrtí a bude zpět pro hřiště využita. Na travnaté ploše se místy tvořily bažiny a s odvodňováním byl veliký problém. „Proto budou do hloubky položeny odvodňovací drenáže, vrstva písku, nadrcená hlína s pískem, ornice a zaseje se tráva – tedy zjednodušeně řečeno," poznamenal ředitel Móži. Práce je na hřišti připravena na čtyři až pět týdnů – řídit vše bude počasí. Až budou stavební práce hotové, tráva se zaseje a na jaře se dosejí místa, kde se tráva neuchytí.

Každé fotbalové hřiště se musí udržovat i v zimě. Velkou nutností je udělat postřik proti plísním. „Postřiky provádíme hned po sezóně a nejideálnější je, když je na trávě sníh," upřesnil Petr Móži.

S rekonstrukcí povrchu se fotbalová utkání na domácí straně přesunula na vedlejší plochu, kde je trávník ve špičkovém stavu. „Všichni členové klubu můžou využívat buď vedlejší nebo umělou plochu, a to jak pro tréninky, tak i pro sezónní zápasy," uvedl na pravou míru manažer klubu Hudec.

Autor: Gabriela Jägerová

25.9.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

eet
6

EET: obchodníci s obuví mají strach ze sankcí a kontrol

Donald Trump
2 4

USA rozšířily možnosti pro deportace migrantů

Co je nepřijatelné? Večerní emaily nebo zdrobněliny v doméně

Lidé často v elektronické komunikaci podceňují pravidla slušného chování. Ať se jedná o emaily, esemesky nebo internetové diskuse. Jak na úřední mail?

Lidl dramaticky zvyšuje nástupní mzdu a srovnává platy v regionech

Praha - Diskontní řetězec Lidl zvýší od 1. března nástupní mzdu zaměstnanců v obchodech o 25 procent, ta tak dosáhne 23 333 korun při čtyřicetihodinovém úvazku. Průměrná mzda prodavačů a pokladních bude při stejném úvazku 24 897 Kč.

ODS půjde do sněmovních voleb s podporou Strany soukromníků

Opoziční ODS se dohodla na spolupráci se Stranou soukromníků před letošními volbami do Poslanecké sněmovny. Předseda ODS Petr Fiala o tom informoval poté, co dnes odpoledne spolupráci podpořila výkonná rada strany. Soukromníci by měli obsadit zhruba 40 míst na kandidátkách ODS, a to ve všech krajích. Podle Fialy svazek zabrání tříštění sil na pravicové straně politického spektra a posílí pozici obou stran do voleb.

DOTYK.CZ

Příjmy začínajících vědců jsou pod hranicí chudoby

V České republice je přibližně 25 tisíc doktorandů. Mnozí na začátku studia pomýšlí na vědeckou dráhu. Ve vědě je přitom čím dál víc důležitá mezinárodní spolupráce. Podle slov předsedkyně České asociace doktorandek a doktorandů Kateřiny Cidlinské však českým studentům současný systém nedovoluje být na této mezinárodní úrovni zcela konkurenceschopní.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies