„Nejraději máme vířivku a tobogan," svěřila se děvčátka, která vodu milují. Prošla plaveckým výcvikem, což je jedna z předností areálu. Tatínek mezitím přebíral dárky od starosty města Vladimíra Šmolíka a šéf organizace Jaroslav Moravec (se spolupracovníky se stará i o proslulé venkovní koupaliště a nově o zimní stadion) odevzdal milionáři permanentku v hodnotě tři tisíce korun.

Stavba startovala v Akci Z ještě za minulého režimu. V hodně hrubé podobě se stala němým svědkem změny politického klimatu a v roce 1991 ji tehdejší zastupitelé odepsali. Mimochodem stejně jako bytovky v Polní ulici. Až o sedm let později se pomyslné ledy hnuly a roku 2002 se sem nahrnuli první plavci.

„Jenže vyhráno zdaleka nebylo. Nastaly potíže se střechou, bazénovou vanou a reklamace stíhala reklamaci. Doslova za pochodu se opravovalo a počet návštěvníků pomalu rostl," listoval kronikou Moravec. Zpočátku měl na starost jen vnitřní budovu a až v roce 2004 k ní přibral koupaliště, které do té doby spravoval Rumpold.

Ve velkém bazénu jsou od začátku k dispozici tři dráhy, vířivka, protiproud, tobogan, chrliče vody, masážní lůžka a dvě parní kabiny. Menší plochu využívají výlučně děti. V závislosti na městských financích dochází k inovaci. „Kvalitu vody ve vířivce i v malém bazénu pozitivně ovlivňují UV lampy. Před třemi lety došlo na opravu omítek, vylepšením prošel vstupní a pokladní systém," vypočítával vedoucí.

Klade důraz na ekonomiku, takže po příslušných zkouškách vede výuku malých plaváčků a populární je cvičení batolat. Ohlas má rovněž aquaerobik pro všechny věkové i váhové skupiny. „Pod vodou lze některé tělesné nedostatky zakrýt," směje se Moravec, který by rád vylepšil parní kabiny i tobogan. Jenže si uvědomuje, jak za pár týdnů se slunečními paprsky zaplní stovky návštěvníků sousední travnatou plochu a také zde je práce jak na kostele. Pardon, na koupališti…