„V úterý ve 3.22 hodin vyjely jednotky hasičů k požáru hospodářského stavení. Při příjezdu hasičů byl komplex hospodářských budov, tedy stodola, přilehlé garáže a sklad dřeva, v plamenech. Budovy se nacházely v zástavbě dalších stavení," informovala Deník krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková s tím, že požár byl lokalizován po zhruba půl hodině hašení.

Hasiči všechny přilehlé budovy ochránili, nicméně škoda byla předběžně vyčíslena na 750 tisíc korun. „Jeden z majitelů utrpěl popálení ve tváři. Hasiči jej ošetřili a muž další ošetření nepožadoval," dodala Jakoubková.

Na místo vyjeli vyšetřovatelé hasičů i policistů, pracovníci elektrárenské a plynárenské pohotovosti a také policejní psovod se služebním psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů. Proč začalo hořet, ale ještě v úterý odpoledne nikdo nevěděl. „Příčina požáru je v šetření," potvrdila Dana Ladmanová z klatovské policie.

Před rokem v Zavlekově také hořelo, když se 13. května před 4. hodinou ráno vzňala jedna tamní stodola. Objektu shořela střecha, zničeno bylo veškeré vybavení a také seno uskladněné uvnitř. Škoda dosáhla půl milionu korun, hasičům se naštěstí před požárem podařilo ochránit vedle stojící rodinný dům. I tehdy se dlouho nevědělo, co bylo příčinou požáru, nakonec se ukázalo, že hořet začalo od komínového tělesa.