„Preferujeme stabilní výdělky v rámci celého roku, takže speciální odměny před dovolenou nemáme," sdělil a upozornil: „Naproti tomu však zaměstnavatel poskytuje dovolenou pěti týdnů za rok." Doplnil také, že pokud jde o výrobu, mají stabilní výhled až do podzimu, a dokonce budou tento měsíc nabírat asi třicet lidí. Nucené čerpání dovolených se tedy nepraktikuje.

Jinak k záležitosti přistupuje závod Euwe Eugen Wexler. „Peníze navíc zaměst- nancům před dovolenými vyplácíme, a to nadvakrát. Jednou v červenci a potom koncem roku. Kolik to bude, se odvíjí od splnění stanovených ukazatelů," vysvětloval jednatel Petr Krob.

„Záleží na výsledcích celého kolektivu, započítávají se do nich například i nutné vícepráce. Pokud budou náklady vysoké, zbude na odměny méně," informoval a podotkl: „V současnosti zákazníci požadují slevy a zvyšují požadavky. S tím souvisí i procento reklamací."

Momentálně se výsledky závodu za červen teprve vyhodnocují. „Zdá se, že zčásti odměny zůstanou, ne však v plné výši. Možná tak ze sedmdesáti procent původního předpokladu," odhaduje jednatel.

Přihlíží se i k vývoji na trhu. Za poslední dobu podle Kroba obrat Opelu, jemuž dodávají výrobky, klesl o 44 procent. Škodovka zase zařazuje dovolené, takže snižuje plány výroby. Tomu přizpůsobí dění i závod „Určitě je příjemné dostat před rekreací plat navíc, vydá se vždy více, než obvykle. A bývalo to ještě lepší," uvedla pracovnice Marcela.

Zbirovia Zbiroh na dovolené nepřispívá. „Zaměstnancům touto formou plat nezvyšujeme, přispíváme jiným způsobem, například měsíčně formou stravenek," uvedl místopředseda představenstva Pavel Prachař. Pokud jde o čerpání volna, pro výrobní úseky je teď v létě stanovené celozávodně, a to od 22. července do 6. srp-na. Pracovníci obchodního úseku a expedice jsou na tom jinak. Musí se prostřídat, aby v nich stále někdo fungoval.