Ne všichni její kolegové se ale budou radovat. Pokud se dopustili hrubého porušení pracovních povinností, nebo se dlouhodobou nepřítomností nepodíleli na výsledku společnosti, mají smůlu. „Kritéria byla zveřejněná na začátku roku, každý měl šanci rozhodnout se, zda je hodlá plnit, nebo ne. V záporném případě máme jasně stanovený systém krácení prémií," informoval jednatel společnosti Petr Krob.

Drtivá většina pracovníků ale peníze navíc získá. „K řádné měsíční mzdě získají naši zaměstnanci druhou polovinu třináctého platu v plné výši. Pro firmu se bude jednat o mimořádný náklad ve výši více než šesti milionů korun," informoval Krob.

V rokycanském Hutchinsonu před Ježíškem pracovníci peníze navíc nedostanou. „Máme nastavený systém jinak. Na základě výkonnosti odměňujeme dobré zaměstnance průběžně," sdělil Deníku personální šéf Samir Poul. Doplnil, že vzhledem k ekonomické situaci teď ale zvažují, jak moc se budou moci upravovat mzdy. Rozhodující roli v tom sehraje počet nových zakázek.

Zbirovia Zbiroh letos podle výrobního náměstka Pavla Prachaře se třináctými platy nepočítá.

Ani v Kovohutích Rokycany se celoplošně na předvánoční přilepšení v podobě další výplaty těšit nemohou. Výrobně technický ředitel Čestmír Kahovec však informoval, že za dobře odváděné výkony odmění vybrané pracovníky z jednotlivých středisek. „Záleželo přitom na vyhodnocení řady ukazatelů. Na finanční ocenění nakonec dosáhne asi dvacet zaměstnanců, což je zhruba pětina ze všech," doplnil Kahovec.