„Muž odjel v pátek 16. srpna vlakem ze Železné Rudy s tím, že si bude hledat v Plzni zaměstnání. Od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu a mobilní telefon má vypnutý," uvedla Dana Ladmanová z klatovské policie.

Její kolegové spolu s hasiči proto v úterý před půlnocí prohledali Scholtzův byt v Makově. „Jednotka použila výškovou techniku, dovnitř jsme vnikli otevřeným oknem. Pohřešovaná osoba ale nebyla nalezena," informovala krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

V bytě byla podle informací Deníku puštěná televize, jako by si majitel jen na chvilku odskočil. Je to o to překvapivější, že Scholtz se podle policie nyní nezdržuje v Makově, ale na Špičáku. Jenže tam po něm také není ani stopy.

Verner ScholtzKde tak může být, zůstává záhadou. Policii příliš nepomohli ani Makovští, kteří Scholtze v podstatě neznají, neboť v obci údajně žije jen krátce a s tamními obyvateli se příliš nesžil. „Já ho osobně vůbec neznám," řekl Deníku starosta Předslavi, pod kterou Makov spadá, Petr Šindelář.

Muž je slovenské národnosti a mluví česky s mírným slovenským přízvukem. Měří 180 centimetrů, má hubenou postavu, černé vlasy a černý plnovous. Na sobě měl šedé teplákové kalhoty, černé triko s motivem psa na hrudi a tmavou kšiltovku, na zádech nesl batoh.

„Policie žádá občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pohybu či výskytu pohřešovaného muže, aby neprodleně podali zprávu Policii ČR na telefon číslo 158 nebo na policejní služebnu, případně telefon číslo 974 334 111," obrací se na veřejnost Ladmanová.