Matka je z události v šoku a nechápe, jak je možné, že tak rizikové místo není zabezpečeno alespoň deskou. Město přislíbilo včasnou opravu.

Petra Poláčková šla v úterý odpoledne se synem na procházku a při tom přecházeli most v Nádražní ulici u parkoviště, kde většinou stojí kamiony. Při tom ji chlapec o několik kroků předběhl, aby byl na lávce první.

„Vždy, když se jdeme projít, tak malého na lávku pustím, pozoruje tam kachny nebo chce hodit kamínek do vody. Takže jsem ho nechala jít i teď, utíkal jako vždy už přede mnou. Najednou jsem však zpozorovala pásku, která nahrazovala boční desku. Když jsem viděla, že se malý k ní blíží, tak jsem na něj chtěla křičet, aby stál. Bála jsem se však, že se lekne, chytne se právě jí a spadne. Tak jsem se rozběhla a naštěstí ho včas zachytila a rychle tam odtud odnesla," řekla Deníku Poláčková.

Trauma navždy

Na chvíle strachu nikdy nezapomene. „Nechci si ani představit, co by se stalo, kdyby se syn o tu pásku opřel. Takhle malé dítě vůbec neví, co se mu může stát. Je zvyklé se všude opírat a mě by ani nenapadlo, že by lávka nebyla pořádně zabezpečená. Je to hrozné, že desku dokáží nahradit jen páskou," uvedla Poláčková.

Čeká se na dodání

Město o této situaci ví, ale čeká na dodání chybějící desky od dodavatele. „Nová výplň je objednána. Když vše dobře dopadne, tak by měla zítra přijít a hned by tam byla osazena. Deska je vyrobena z tvrzeného materiálu, který by měl být nerozbitný, ale jak je vidět, tak nic nerozbitné dnes není. Rozbití desky bylo totiž vandalským činem. Kdyby to mělo trvat delší čas, tak by tam byla dána dřevěná výplň," informoval v úterý tajemník Městského úřadu Klatovy Miroslav Šafařík.

To, že tato situace mohla skončit tragicky, potvrdila také krajská mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková. „V těchto případech záleží na tom, jak je voda hluboká, zda jsou tam kameny, zda se může dítě za něco zachytit a podobně. Čili může skončit s banálním úrazem, ale také ve stavu ohrožujícím život," uvedla Ptáčková.