„Ve směru od Skviřína jel s motocyklem Kawasaki šestadvacetiletý řidič, který při projíždění pravotočivé zatáčky u odbočky na Horšovský Týn, najel na vrstvu obilných zrn, která splývala v protisvětle zapadajícího slunce s povrchem komunikace. V důsledku toho mu podklouzly pneumatiky motocyklu, se kterým padl na bok a ve skluzu pokračoval do protisměru, kde narazil do kovových svodidel, podjel pod nimi a následně havaroval v silničním příkopě," sdělila mluvčí.

Jen pár minut poté na stejném místě a stejným stylem boural šestatřicetiletý motorkář na Yamaze. „Oba muži se při nehodě zranili - jednoho motocyklistu odvezla záchranná služba do nemocnice, druhý byl ošetřen na místě. Oba uplatňují závadu na vozovce," uvedla.

Dopravní policisté nyní zjišťují, kdo komunikaci obilím znečistil, a žádají případné svědky, kteří by mohli poskytnout informace, jež by napomohly řádnému prošetření obou nehod, aby kontaktovali tachovské dopravní policisty na telefonních číslech 974 337 266 a 974 337 251. Ozvat se mohou také na linku 158.