Na Špičáku leží aktuálně na sjezdovkách mezi 15 až 50 centimetrů sněhu. Jeho struktura se během dne mění. Ráno a časně dopoledne je kvůli nižším nočním teplotám firnový.

„O víkendu budou otevřeny sjezdovky číslo 2 a 3, a dětský areál pod hotelem Sirotek včetně pohyblivého koberce. Vzhledem k tomu, že nám počasí neumožnilo otevřít celý areál, prodloužili jsme dobu, kdy se jezdí za zvýhodněné ceny, až do 20. prosince," řekl spolumajitel a provozní ředitel střediska Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Podmínky jsou tam, kde se lyžuje, stále velmi dobré. „Sjezdovky každé ráno osobně kontroluji. Trojku máme pokrytu celou technickým sněhem až do výše 50 centimetrů, takže její pevná deska drží celý den. Na dvojce je většinou přírodní sníh," dodal Kasík s tím, že díky spuštění vleků a pohyblivého koberce pro děti začne už i víkendová výuka lyžování.

Kvůli vysokýcm teplotám se nezasněžuje

V dalších areálech stále čekají na lepší podmínky. Ani v Kašperských Horách, kde plánovali, že otevřou o tomto víkendu, se tak nestane. „Bohužel, o tomto víkendu provoz nespustíme. Kvůli vysokým teplotám nemůžeme zasněžovat, takže doufáme, že se to podaří o dalším víkendu," uvedl provozovatel skiareálu v Kašperských Horách Karel Pokorný.

Na své by si mohli na některých místech přijít i ti, kteří raději než sjezdovky mají Bílé stopy. Na Železnorudsku je sněhová pokrývka cca 25 centimetrů. Běžecké stopy tam budou dle vývoje počasí upravovány od soboty 14. prosince.

Na Modravě je cca 30 centimetrů sněhu, na hřebenech o něco více. Běžecké stopy tam plánují upravit v částečném rozsahu na víkend - podle vývoje počasí.