„Slyšela jsem od několika lidí, že se má Tesco zavírat, že tady chtějí postavit Globus, protože je levnější," řekla Deníku Hana Schmiedová z Klatov. Stejnou informaci měli i někteří zaměstnanci hypermarketu, kteří se báli o práci.

„Přišla ke mně kamarádka a ptala se mě, co je na tom pravdy, že se bude Tesco zavírat. Tak jsem z toho byla docela vyděšená, protože by nás určitě čekalo propuštění. I když v Tescu to není kdoví co, ale každý jsme rád, že něco máme. V Klatovech sehnat práci není zrovna jednoduché," svěřila se se svými obavami jedna ze zaměstnankyň Tesca.

Zpráva o rušení je prý nepravdivá. „S klatovským hypermarketem v tuto chvíli žádné takové plány nemáme. Pravda to tedy není," sdělil za Tesco Jiří Mareček. To Deníku potvrdil i ředitel marketingu Globus ČR Libor Tomáš: „V současné době neplánujeme otevřít hypermarket Globus v Klatovech."

Benzinka nebude

Tesco v současné době neplánuje ani výstavbu čerpací stanice, kterou chtělo postavit vedle hypermarketu v Klatovech, ale město to zatrhlo.

„Město nechce povolit benzinku na tomto místě, protože jde o místo, které je velmi výrazně dopravně zatížené. Je tam i série kruhových křižovatek a kromě toho město tuto čerpací stanici nechtělo už ve chvíli, kdy se celý areál Tesco budoval, čili v roce 2007. Kromě toho jsme nechali zpracovat studii, která říká, že čerpací stanice a celé místo bude enormně dopravně zatížené a my samozřejmě nechceme, aby naši občané byli dopravně omezováni," vysvětlil na jednání v lednu postoj města místostarosta Klatov Václav Chroust.

„V tuto chvíli konkrétní plány na výstavbu čerpací stanice nemáme. Pokud budeme mít aktuální plány pro rozvoj našeho obchodu v Klatovech, budeme veřejnost odpovídajícím způsobem informovat," uvedl Mareček.