K incidentu došlo v pondělí v podvečer. Zfetovaný opilec si vybral byt osmatřicetileté ženy, květináčem rozbil okno a vlezl do bytu. Uvnitř napadl vyděšenou ženu. Té se podařilo násilníkovi vysmeknout a zamknout  se před ním v koupelně.

Přivolaní policisté výtržníka zpacifikovali a nasadili mu pouta, opilec se však nechtěl vzdát. „Při nastupování do služebního vozidla kousl policistu do hřbetu pravé ruky, při převozu do Protialkoholní záchytné stanice v Plzni ho znovu opakovaně kousal přes uniformu do levé ruky a slovně mu vyhrožoval," řekla k případu policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Dechová zkouška ukázala, že je násilník nejen opilý, naměřeno mu bylo 1,34 promile alkoholu v krvi, ale pozitivní byla i zkouška na přítomnost omamných a psychotropních látek. „Test na drogy u něho potvrdil přítomnost marihuany a pervitinu. Podrobil se též lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, " pokračuje Brožová.

Napadená žena i pokousaný policista byli ošetřeni v domažlické nemocnici s pohmožděninami a oděrkami. 

Zraněného policistu nyní čekají dlouhé dny nejistoty. „Kolega je v pracovní neschopnosti a nyní musí čekat na výsledky rozboru krve. Protože byl zraněn narkomanem, není vyloučeno, že mohl být nakažen. Vzpomínám si, že vloni došlo k podobnému případu v Domažlicích," řekl vedoucí oddělení kdyňských policistů Václav Havel.

Čtyřiatřicetiletý násilník čelí podezření ze spáchání hned dvou trestných činů. „Hrozí mu obvinění z trestných činů porušování domovní svobody a násilí proti úřední osobě, za což může skončit ve vězení až na čtyři roky," dodala Brožová.