Dodal, že ekonomická situace není dobrá, a ať se raději pokračuje ve veřejné sbírce, místo aby se zvony podporovaly z městských peněz. Primátorovi vzápětí navrhl, ať dá peníze z vlastní kapsy. „Možná byste mohl vy jako představitel města dát třeba dvacet tisíc korun," doporučil Baxovi.

Zástupci velkých městských obvodů připomněli, že sbírku na zvony už z obvodních rozpočtů rovněž podpořili. „Třetí městský obvod dal deset tisíc korun, přitom na Michala Davida dal 690 tisíc korun," podotkla Jaroslava Maříková (Občané.cz) v narážce na estrádní vystoupení pořádaná centrálním městským obvodem například ve Škodalandu u Borské přehrady.

Pobavení na závěr debaty

Debatu uzavřel Marcel Hájek (Občané.cz), který směrem ke komunistům poznamenal, že oni by zvony podpořili jedině v případě, že by se jmenovali Marx, Engels a Lenin, čímž zastupitelstvo pobavil.

Statosta trojky Jiří Strobach (ODS) Maříkové odpověděl, že jeho obvod zvony podpořil kromě peněz i tím, že umožnil pro konstrukci se zavěšenými zvony vedle katedrály bezplatný zábor prostranství.