Suroviny:
400g hladké mouky
30g droždí
40g cukru krupice
250ml mléka
60g rozpuštěného másla
2 žloutky
špetka soli
med
mandle a rozinky
Postup: Z droždí, cukru a vlažného mléka uděláme kvásek. Do vykynutého kvásku po částech přidáme mouku, zbytek cukru a mléka, máslo, žloutky a sůl. Vypracujeme těsto a necháme kynout. Po vykynutí rozválíme rukou kousky těsta na tenké válečky a zakroutíme do preclíků (oušek - jako na fotce). Do každého ouška zasuneme mandli nebo rozinku. Dáme na plech, pomažeme vejcem a upečeme do zlatova. Po vychladnutí pokapeme medem.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditjidáše s překvapením
recept zaslala Eva Kaňková, Teplýšovice
jarní recepty
|
Foto: Bürgerová