ingredience:

600 g krůtích prsou, 150 g sušených švestek, 100 g anlické slaniny, 75 g mandlí, 150 ml červeného vína, 100 ml vývaru, badyán, sůl, pepř, olej

Postup:

Krůtí maso omyjeme. Mandle spaříme ve vroucí vodě a pak je lehce rukou vymáčkneme ze slupky. Sušené švestky opláchneme a necháme okapat. Krůtí prsa prošpikujeme oloupanými mandlemi a sušenými švestkami tak, že do masa uděláme úzkým špičatým nožet otvory a část mandlí a švestek do nich vpravíme. Potom maso po celém povrchu osolíme, opepříme a obalíme plátky anglické slaniny. Slaninu můžeme přichytit párátky nebo převázat provázkem, aby se uvolnila. Do pekáče dáme trochu oleje, vložíme na něj krůtí maso a opečeme ho ze všech stran. Potom maso podlijeme vývarem, kterým maso během pečení přeléváme. Přidáme zbylé mandle a švestky a ochutíme mletým badyánem. Když je maso zlatavé, zalijeme pečení červeným vínem a ještě asi 5 minut pečeme, aby se vůně spojily.