VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vaječná tlačenka v aspiku

recept zaslala Lucie Kučerová, Jedoměřice

13.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová

Ingredience:
200gr šunkového salámu
6 lžic majonézy
1 želatina na aspiky
1 sklenice zeleninové směsi Moravanky, Kunovjanky
10 vařených vajec natvrdo
špetka soli
špetka pepře
trocha vody

Postup:
Zeleninu slijeme a dolijeme do 300ml vodou, nasypeme želatinu a přivedeme k varu. Vaříme tak cca 1 minutku.
Vejce, salám a zeleninu nakrájíme na malé kostičky, smícháme v míse a přidáme majonézu, osolíme a opepříme. Do mísy nalijeme svařenou želatinu a vše smícháme.
směs nalijeme do nějaké formy (já dávám srnčí hřbet)a necháme stuhnout.
výborné s čestvou bagetkou nebo chlebíkem.

Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

V Číně sesuv půdy zavalil vesnici.
5

V čínské vesnici došlo k masivnímu sesuvu půdy, pohřbil přes sto lidí

Lékaři Nemocnice Valašské Meziříčí, která je členem skupiny AGEL, využívají při operacích nový moderní operační stůl. Vybavení v hodnotě 1,8 milionu korun je určené pro veškeré operace napříč lékařskými odbornostmi.
7

Dlouhé čekání na operace? Stovky Čechů míří za lékařem za hranice

Balík vám nově vydají v balíkovně. Bez fronty i občanky

/INFOGRAFIKA, ANKETA/ Česká pošta chce od prázdnin rozšířit služby. Zatímco počet odeslaných dopisů v posledních letech klesá, objem poslaných balíků naopak roste. Pošťáci proto rozšíří své balíkové služby, vstříc klientům ale chce jít pošta i s datovými schránkami.

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů, pořízené během uplynulého týdne.

Komentář Vojtěcha Žižky: Krizi sportu nesvádějme jen na peníze

Před lety patřívalo k oblíbeným kejklům sportovní redakce ČT vyplnit každou volnou chvilku ve vysílání jímavým sestřihem toho či onoho sportovního úspěchu. Ať už šlo o triumf tuzemských hokejistů nebo třeba fotbalistů, recept byl vždycky stejný. 

Drtí vás kuchyňský odpad? Zdrťte ho vy!

Kuchyňské drtiče odpadků se k nám dostávají jen pomalu. Zatímco v USA jsou prakticky nedílnou součástí kuchyně, v Čechách je má jen málokdo. Má to mnoho důvodů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies