VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Velikonoční nádivka XII.

recept zaslala Venuše Kubáčková, Mladá Boleslav

13.3.2012
SDÍLEJ:

jarní receptyFoto: Bürgerová


seznam ingrediencí:

50 dkg vařeného uzeného masa, 10 dkg syrových jater, 4 žemle, trochu mléka, 4 vejce, kopřivy, sůl, pepř, pažitka, petržel, muškátový oříšek, česnek, majoránka, zázvor, 2 lžíce sádla a strouhanka.

Postup:

Maso na kostičky, přidáme namočené žemle v mléce, žloutky, koření a zelené natě a spařené posekané kopřivy. Všechno promícháme, dáme na vymaštěný a vysypaný pekáč, pečeme asi 45 minut. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Příloha - hlávkový salát.

Autor: Kristýna Bürgerová

13.3.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

S novým rokem se opět mírně upravují pravidla pro přiznání důchodu: rozhoduje nejen dosažení zákonem stanoveného věku, ale rovněž doba pojištění.

Co je dobré stihnout, než odejdete do důchodu

Děčínská zoo.
5

Mladík šel na noční procházku zoo. Měl sexuálně obtěžovat zvířata

Čeští vojáci měli konflikt s policií v Litvě

Pětice českých vojáků, kteří jsou na tříměsíčním cvičení v Litvě, měli v noci na neděli incident s policií v přístavu Klaipeda. Vojáci byli údajně opilí a dožadovali se vstupu do nočního klubu. Informoval o tom server iHned.cz s odvoláním na litevskou policii a ruská a litevská média.

Le Penová v průzkumech trhá rekordy. Volilo by ji více než 40 procent lidí

Kandidátka francouzské krajní pravice na hlavu státu Marine Le Penová dosahuje v průzkumech nových maxim. Přestože se nadále předpokládá, že ve druhém kole prezidentské volby prohraje, její soupeři citelně ztrácejí náskok. Nyní je připraveno ji ve druhém kole volit 42 až 44 procent voličů, píše na svém webu deník Les Echos.

Migranti pronikli na španělské území. Překonali šestimetrový plot

Na 360 migrantů dnes časně ráno proniklo z Maroka přes vysoký hraniční plot do španělské severoafrické enklávy Ceuta. Jde o druhý masový případ za posledních několik dnů. V pátek se takto dostalo na španělské území kolem 500 lidí.

EET? Prázdné výlohy a strach

Po restauracích, barech a hotelech, které už mají za sebou skoro tři měsíce zkušeností, míří elektronická evidence tržeb (EET) do dalších provozoven. Od začátku letošního března čeká živnostníky podnikající v maloobchodě i velkoobchodě. Někteří jsou už teď dokonale připraveni, jiní podlehli strachu a s podnikáním raději končí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies