Nehoda, jejíž okolnosti jsou předmětem vyšetřování, se neobešla bez zranění; vedle zásahu sanitek pozemních týmů byl přivolán i vrtulník. Sedmapadesátiletého pacienta, který byl při nehodě vymrštěn z vozidla a utrpěl vážná zranění, transportoval na ARO vinohradské nemocnice.

Dálnice zůstala neprůjezdná; před sjezdem na Brandýs nad Labem se postupně vytvořila více než šestikilometrová kolona. Posléze se začala auta štosovat před 18. kilometrem, kde policisté odkláněli provoz na starou silnici. Řidiči se mohli vyhnut dlouhému stání už u Sadské, sjezdem z dálnice na 25. kilometru.

Policisté po nehodě odhadovali, že dopravní omezení se protáhnou do 8.25. Dálnici se nakonec podařilo hasičům zprůjezdnit už před osmou. Nějakou dobu se ale ještě rozjížděly kolony, v nichž zůstaly uvězněny stovky lidí. Po půl deváté pak hlavní nápor aut dorazil do Prahy na Štěrboholskou radiálu, načež se provoz v Praze nerozmělni, ale uspávaly se i další hlavní tahy v metropoli. Dopoledne pak dopravu na D11 zkomplikovala ještě havárie v levém pruhu na 20. dálničním kilometru.

(zw)