Cereálie Kellogg´s, které jsou teď k dostání na českém trhu, obsahují minimum soli, celou řadu vitamínů B, minerální prvky a samozřejmě vlákninu. Většina cereálií však nesplňuje požadavky na plnohodnotnou snídani. Mnoho výrobků je totiž doslova přesolených.

„Některé lupínky, i když jsou sladké, tak paradoxně obsahují hodně soli. Průměrná denní dávka soli u dospělého by měla být podle Světové zdravotnické organizace (WHO) do 5 gramů, což je asi jedna čajová lžička. U dětí je to ještě mnohem méně. Je proto důležité hledat na obalu výrobky, které obsahují minimum soli a naopak poskytují tělu vlákninu, vitamíny a minerální látky, které jsou nebytné pro správný růst," řekl doktor Pavel Suchánek z Institutu dietologie a výživy.

Kukuřičné lupínky značky Kellogg´s.Právě kukuřičné lupínky Kellogg's, které jsou teď k dostání v Česku, obsahují v dávce 30 gramů jen 0,38 gramu soli, což je optimální množství proto, aby nebyla překročena denní dávka. Kellogg's navíc obsahují vitamíny a minerály jako jsou niacin, železo, vitamin B6, vitamin B2 (riboflavin), vitamin B1 (thiamin), kyselina listová, vitamin D, vitamin B12 a vlákninu.

Cereálie Kellogg´s, ať už to jsou klasické Kellogg´s Corn Flakes nebo dětmi oblíbené Choco Krispies, Frosties nebo Chocos, jsou totiž vyráběny z celých zrn, která jsou bohatá na řadu látek, snižujících riziko vzniku koronárních srdečních onemocnění, rakoviny, diabetu, chorob gastrointestinálního traktu, hypertenze, obezity a některých dalších chronických onemocnění. Vláknina u dětí pomáhá při plynatosti, dodává energii, kterou tělo nevyužívá, takže dítě netloustne a navíc navozuje pocit sytosti.

Čtěte také: Kukuřičné lupínky vám mohou zachránit život, tvrdí vědci