VYBERTE SI REGION

Gastro festival nabídne i školu čepování piva

Praha - Pošesté se v krásných kulisách centra Prahy sejdou milovníci dobrého jídla a pití, aby ochutnali to nejlepší, co tuzemská gastronomie nabízí. Třídenní svátek jídla s názvem Prague Food Festival začne v pátek a až do neděle nabídne degustací vín, koktejlů a slaných i sladkých pokrmů.

25.5.2012
SDÍLEJ:

ilustrační fotoFoto: Deník

A také speciality, jako jsou cvrčci, marylandské krabí dortíky nebo sezamová zmrzlina. Součástí akce, která se koná v Královské zahradě Pražského hradu, budou rovněž přednášky a kulinářské workshopy.

Tradiční partner festivalu Plzeňský Prazdroj si pro návštěvníky připravil seminář o párování piva a pochoutek české kuchyně, který povede obchodní sládek Václav Berka. Třikrát denně se v hradní Míčovně mohou zájemci dozvědět, co dobrého si dopřát k našemu národnímu pokladu. Pivovar zároveň představí i méně známé kategorie piv a několik novinek.

Vedle prezentace plzeňského prémiového ležáku a oblíbeného piva Master, to je především pivo Fénix se svěžím aroma pšeničného sladu, pomerančové kůry a špetkou koriandru. Pod vedením nejlepších českých výčepních účastníků mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender mohou návštěvníci festivalu získat cenné teoretické rady i praktickou dovednost v čepování vyhlášené plzeňské hladinky.

Zájemci z řad laické veřejnosti se ujmou pípy a pod dohledem světového mistra v čepování Lukáše Svobody si mohou vychutnat vlastnoručně načepované pivo. Ti nejzručnější si kromě užitečných rad a informací z historie i výroby piva odnesou titul Výčepní učeň Pilsner Urquell PFF 2012.

„Nejdřív nechám načepovat zájemce jejich první půllitr zcela po svém. Jsou spokojeni do té doby, než zkusí načepovat další pivo podle správných zásad čepování. Teprve pak vidí ten rozdíl v pěně, v chuti. Těší mě jejich upřímný údiv a nadšení, že odteď budou dohlížet na péči o pivo i ve své oblíbené hospodě. To je přesně moment, kdy má moje škola čepování opravdový smysl," sděluje své zkušenosti z předešlého ročníku Lukáš Svoboda.

Nejen díky zajímavému pivnímu programu je o festival obrovský zájem. Již nyní je prodáno zhruba 12 tisíc, vstupenek a k dispozici zůstávají vstupenky na 16. a 18. hodinu, které budou k dostání i na místě.

Autor: Soňa Kacerovská

25.5.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.
15 18

Poslanec ČSSD chce od Babiše vědět, kde vzal peníze na dluhopisy

Platforma Bez komunistů.cz. uspořádala v Praze shromáždění k odkazu Jana Palacha.
3 3

Na památku Palacha, v den jeho smrti, si lidé zapalovali svíčky

AKTUALIZOVÁNO

Podívejte se na pustý stadion před zbouráním. Nástupce je ve hvězdách

Nadšený řev fanoušků vítězného týmu se rozléhal brněnským zimním stadionem za Lužánkami, když domácí hokejisté Rudé hvězdy, dnešní Komety, poprvé doma před Brňany přebírali mistrovský titul. Tehdy se psal rok 1957 a stadion měl za sebou deset let fungování a před sebou ještě mnoho radosti i smutků fanoušků brněnských hokejistů. Nyní, sedmdesát let od slavnostního otevření stadionu, už na něj odkazuje jen název zastávky hromadné dopravy. Slibovaná nová aréna je v nedohlednu.

Obamovi balí, prezidentští úředníci vyklízejí Bílý dům

Odcházející americký prezident Barack Obama se loučí s Bílým domem, v němž jako hlava státu bydlel osm let. Oficiální akce, projevy a tiskové konference má za sebou a dnes je jeho program podle poradců volnější, byť Bílý dům ještě neopouští. Hlavou státu je do pátku 12:00 místního času (18:00 SEČ), kdy složí přísahu jeho nástupce Donald Trump.

AKTUALIZOVÁNO

Lavina na italský hotel spadla, když už hosté měli sbaleno

Řím - Hosté italského hotelu Rigopiano měli v okamžiku pádu ničivé laviny sbalené kufry a budovu na úpatí pohoří Gran Sasso se chystali opustit. Museli ale počkat, dokud sněžný pluh neodstraní sníh, který zablokoval přístupovou cestu. Italskému listu La Repubblica to dnes řekl Quintino Marcella, přítel a zaměstnavatel jednoho ze dvou přeživších, kuchaře Giampiera Pareteho, který byl v hotelu s rodinou na dovolené.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies