VYBERTE SI REGION

Gastro festival nabídne i školu čepování piva

Praha - Pošesté se v krásných kulisách centra Prahy sejdou milovníci dobrého jídla a pití, aby ochutnali to nejlepší, co tuzemská gastronomie nabízí. Třídenní svátek jídla s názvem Prague Food Festival začne v pátek a až do neděle nabídne degustací vín, koktejlů a slaných i sladkých pokrmů.

25.5.2012
SDÍLEJ:

ilustrační fotoFoto: Deník

A také speciality, jako jsou cvrčci, marylandské krabí dortíky nebo sezamová zmrzlina. Součástí akce, která se koná v Královské zahradě Pražského hradu, budou rovněž přednášky a kulinářské workshopy.

Tradiční partner festivalu Plzeňský Prazdroj si pro návštěvníky připravil seminář o párování piva a pochoutek české kuchyně, který povede obchodní sládek Václav Berka. Třikrát denně se v hradní Míčovně mohou zájemci dozvědět, co dobrého si dopřát k našemu národnímu pokladu. Pivovar zároveň představí i méně známé kategorie piv a několik novinek.

Vedle prezentace plzeňského prémiového ležáku a oblíbeného piva Master, to je především pivo Fénix se svěžím aroma pšeničného sladu, pomerančové kůry a špetkou koriandru. Pod vedením nejlepších českých výčepních účastníků mezinárodní soutěže Pilsner Urquell Master Bartender mohou návštěvníci festivalu získat cenné teoretické rady i praktickou dovednost v čepování vyhlášené plzeňské hladinky.

Zájemci z řad laické veřejnosti se ujmou pípy a pod dohledem světového mistra v čepování Lukáše Svobody si mohou vychutnat vlastnoručně načepované pivo. Ti nejzručnější si kromě užitečných rad a informací z historie i výroby piva odnesou titul Výčepní učeň Pilsner Urquell PFF 2012.

„Nejdřív nechám načepovat zájemce jejich první půllitr zcela po svém. Jsou spokojeni do té doby, než zkusí načepovat další pivo podle správných zásad čepování. Teprve pak vidí ten rozdíl v pěně, v chuti. Těší mě jejich upřímný údiv a nadšení, že odteď budou dohlížet na péči o pivo i ve své oblíbené hospodě. To je přesně moment, kdy má moje škola čepování opravdový smysl," sděluje své zkušenosti z předešlého ročníku Lukáš Svoboda.

Nejen díky zajímavému pivnímu programu je o festival obrovský zájem. Již nyní je prodáno zhruba 12 tisíc, vstupenek a k dispozici zůstávají vstupenky na 16. a 18. hodinu, které budou k dostání i na místě.

Autor: Soňa Kacerovská

25.5.2012 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Babiš: Jsem manažer obyvatel této země a mám co nabídnout

Spuštění první fáze EET i snahy o zavedení různých výjimek udaly tón veřejné debatě končícího týdne. Kromě toho byl přijat zákon o střetu zájmů, který bude mít pro Andreje Babiše dalekosáhlé důsledky. Není divu, že během rozhovoru občas křičel, odbíhal pro různé materiály a maily od občanů, kroutil hlavou, ale také se srdečně smál. I když tvrdí, že je naštvaný, hlavně na Bohuslava Sobotku, evidentně je odhodlaný poprat se o vítězství ve volbách a další čtyři roky vést zemi.  

Muž, který postupně přestává ovládat své nohy a ruce: Chci žít naplno

Pracuje jako právník a každý den několik hodin cvičí, aby kvůli své nemoci neskončil nehybný na lůžku. Bojuje, a přes všechny obtíže s postupující ztrátou hybnosti rukou a nohou, které mu způsobuje nemoc nazvaná Charcot-Marie-Tooth (C-M-T), považuje svůj život za šťastný.

Prosinec bude teplotně průměrný, nejchladněji bude mezi svátky

Praha - Následující čtyři týdny budou teplotně průměrné, nejchladnější by mělo být období mezi svátky. Nejvíce srážek má spadnout už příští týden, celkový prosincový úhrn by ale neměl vybočit z dlouhodobého průměru. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies