„Tady v pražské zóně zabavili hygienici několik barelů lihu, o kterém se neví, zda neobsahuje metylalkohol. Ale v každém případě ty nádoby jsou nekolkované a pravděpodobně se jedná o nějaký kontraband, který by mohl být další stopou," řekl televizím.

Také policie v posledních dnech dostává řadu podnětů ke kontrole podezřelého alkoholu. Podle mluvčí pražské policie jsou lidé kvůli aféře s metylalkoholem více ostražití. „Na linku 158 v poslední dnech dostáváme více oznámení ohledně pančovaného alkoholu. Všechny prověřujeme, zatím s negativním výsledkem," uvedla tisková mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová.

Zemřeli už tři lidé

Pacientů s otravou metylalkoholem v posledních dnech rychle přibývá, zemřeli na ni tři lidé, další jsou ve vážném stavu v nemocnicích. První případy otrav a úmrtí oznámila ve čtvrtek 6. září karvinská policie, na severní Moravě se otrávilo podle posledních zpráv 11 lidí, na jižní Moravě další dva a v příbramské nemocnici leží po otravě metylalkoholem pětašedesátiletý muž. Další dva lidé byli hospitalizováni v Přerově.

Stát kvůli otravám metylalkoholem zahájil rozsáhlé kontroly alkoholu v obchodech a restauracích. „Kontroly budou časem i náhodně pokračovat, proto aby bylo všem lidem, kteří ten alkohol rozlévají, dáno jasně najevo, že s tím nejsou žádné legrace a že to co si mohli dovolit do teď, tak končí," řekl Primě Heger.

Policie v souvislosti s otravou několika lidí zatím obvinila šestatřicetiletého muže z Havířova na Karvinsku.