To kriminalisté, kteří se dotyčného snaží dopadnout, zatím netuší. Odpověď neznají ani v centrále řetězce; všem svým prodejnám už ale rozeslali varování před tímto mužem a také pokyny, jak se zachovat v případě přepadení.

Jakkoli se ozbrojený muž v prodejnách chová hrubě a hulvátsky, což by mohlo svádět k dojmu, že přepadení jsou výsledkem okamžitého rozhodnutí, policejní detektivové zjistili, že své činy pečlivě připravuje a zřejmě plánuje i možné eventuality, jak se situace může vyvinout. K místu činu přijíždí červenou fabií se žlutými emblémy na obou předních dveřích a několik hodin obhlíží terén.

Potvrzuje to Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie. „Autem projede blízké okolí večerky. Poté si celou oblast projde ještě pěšky; zřejmě proto, aby měl povědomí o možných únikových trasách. A teprve až hodinu dvě po této obhlídce večerku vyloupí," konstatoval Hulan.

Třebaže kriminalisté z kamerových záznamů vědí, jak pachatel vypadá, přijít na jeho stopu se zatím nepodařilo. Policisté proto záběry zveřejnili a žádají veřejnost o pomoc. Jakékoli informace, které by mohly přispět k odhalení lupiče, jsou vítány na lince 158.

Policisté současně varují, aby se nikdo nesnažil pouštět do jakýchkoli samostatných akcí. „Apelujeme na všechny, kteří by pachatele poznali, nebo dokonce potkali, aby se ho v žádném případě nepokoušeli zadržet, neboť je ze strany policistů vnímán jako velice nebezpečný," zdůraznil Hulan.

Pachatel s brýlemi a v čepici. Hledaným lupičem je muž sportovní postavy v odhadovaném věku kolem 35 let, vysoký asi 180 centimetrů. Při činu měl vždy na sobě černou bundu do pasu a na hlavě tmavou kšiltovku s velkým bílým nápisem Nike. Nijak zvlášť se nemaskuje, oči ale schovává za velkými černými brýlemi. Snaží se také příliš neukazovat - do tváře mu bylo vidět pouze při jednom z pěti skutků; v prodejně v Praze 7, kterou přepadl 5. dubna.