Projekt staví společnost CPI Group, která jej před časem koupila od firmy Copa Centrum Národní. Náklady na něj mají činit 3,3 miliardy korun. Objekt bude mít čtyři podzemní a osm nadzemních podlaží. Tvořit ho bude celkem šest budov, pět věží kanceláří a samostatně stojící bytový dům. Součástí budou kanceláře, obchodní plochy i luxusní byty.

Kvůli uzavření metra na Národní třídě protestovali v minulosti především lidé z okolí, stanice byla jednou z nejvyužívaněj­ších. Uzavírky pražský dopravní podnik využil ke kompletní rekonstrukci, za kterou má zaplatit 500 milionů korun. „Od 1. července by nic nemělo bránit tomu, aby se dalo ve stanici vystupovat," řekl Lomecký. Starosta zároveň řekl, že radnice chce vznikající projekt propojit pěší zónou Charvátovou ulicí s Národní ulicí. Samotné práce na stavbě by měly skončit na začátku října.

Pod objektem vznikne podzemní parkoviště s kapacitou 250 aut. Podle Lomeckého je to dostatečná kapacita, díky které se podaří do podzemí umístit i vozy, které dosud parkovaly v okolí na povrchu.

Jediným investorem projektu Quadrio za 3,3 miliardy korun je CPI Group, která koupila na začátku letošního roku za nezveřejněnou částku zbývající podíl v projektu Copa Centrum Národní od švýcarského podnikatele Sebastiana Pawlowského. Chystané centrum následně přejmenovala na Quadrio.