Žena již čekala venku. „Vyhrožoval mi zabitím," řekla v pondělí odpoledne, když příslušníkům městské policie ukazovala byt, ve kterém se měl násilník stále nacházet.

Podezřelý muž byl opravdu uvnitř - a za dveřmi ležel i obří nůž. A dotyčný nepopíral, že jej v hádce vytáhl a použil k zastrašení. Zjevně ale nepůsobil dojmem, že by odmítal z bytu odejít, jak žena uváděla.

Naopak; s batohem na zádech se pakoval pryč. Z toho ale sešlo - a nakonec muž neopouštěl ubytovnu pěšky. Autem si ho odvezli přivolaní policisté. Jako podezřelého nejen z nebezpečného vyhrožování, ale také z krádeže.

Chyběla i čičava

Chybí mobilní telefon, notebook - a také pes čivava, hlásila žena po zběžné obhlídce bytu, ve kterém se díky přítomnosti uniforem opět stala domácí paní. O tom, kam se vše mohlo podít, nebylo třeba zdlouhavě uvažovat.

„Ukážete dobrovolně obsah svého batohu?" ptali se strážníci. A dotyčný pochopil, že je dobojováno. Začal vytahovat předměty jako eskamotér. Nebyly to ale šátky, kytice a nakonec králík, jak bývá zvykem při kouzelnických vystoupeních. Objevilo se přesně to, co postrádala obyvatelka bytu. Včetně psa!