Pacienta ve vážném stavu převezli záchranáři na oddělení ARO vinohradské nemocnice. Podle slov Evy Kropáčové z ředitelství pražské policie ale zatím k napadení vyšetřovatelům nic neřekl. Není totiž schopen výslechu. Důvod konfliktu i okolnosti, které mu předcházely, tak zatím zůstávají neznámé.

Kriminalisté nicméně tuší, kdo mohl být útočníkem. Podezřívají 20letého, v minulosti již trestaného muže. „Po něm policie intenzivně pátrá," konstatovala Kropáčová, jež dodala, že policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví. Detektivové z kriminálky ale nevylučují, že by případ ještě mohl být překvalifikován na vražedné jednání.

Policie žádá o pomoc

V souvislosti se šetřením případu pátrají policisté po Robertu H. z Prahy. Asi 175 cm vysoký hubený muž vypadá zhruba na 20 – 25 let. Pátrací popis připomíná tmavé vlasy a hnědočerné oči. „Jakékoliv informace k pohybu hledaného mohou občané volat na linku 158. V žádném případě se jej však nesnažte zadržet, jelikož může být nebezpečný!" vyzývá veřejnost policistka Eva Kropáčová. Podle jejích slov nelze vyloučit, že hledaný muž může být ozbrojen.

V souvislosti se setřením případu pátrají policisté po Robertu H. z Prahy. Asi 175 cm vysoký hubený muž vypadá zhruba na 20 – 25 let. Pátrací popis připomíná tmavé vlasy a hnědočerné oči.