Policie se domnívá, že by se mohlo jednat o jednoho z vodáků, kteří zmizeli v rozvodněné Berounce v sobotu 1. června na jezu v Hlásné Třebani na Berounsku.

První červnovou sobotu sjížděli tři mladíci řeku Berounku a před desátou hodinou večer se jejich člun začal převracet na jezu.

„Prvního mladíka, který spadl do vody, se ostatní dva snažili vylovit, ale proud vody byl tak silný, že se jim to nepodařilo. Při této záchranné akci se jejich člun opět rozpohyboval a do vody spadl druhý mladík. V tomto okamžiku se jejich člun dostal ze spárů vodního jezu a plul dál po divoké řece," uvedla k nešťastné události mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Poslednímu z mladíků, který na člunu zůstal, se podařilo zachytit větví stromů a dostal se na břeh. Jeho kamarádi ale takové štěstí neměli. 

S kompletní osádkou gumového člunu podle všeho naposledy mluvili obyvatelé Srbska. „Stáli jsme na břehu a sledovali, jak Berounka stoupá, když jsme najednou na rozvodněné řece zahlédli člun. Volali jsme na ně, ať jedou ke břehu a přistanou, ale tvrdili, že pospíchají do Prahy," uvedl k události starosta Srbska Jaroslav Bastl.

„Složky integrovaného záchranného systému začaly po obou mladých lidech pátrat, ale do současné doby se jim je nepodařilo najít. Vodní tok na řece Berounce je stále velmi rozvodněný a proto jsme nemohli využít pomoci našich policejních potápěčů. Spolupracujeme s ostatními kolegy, jejichž územím řeka Berounka protéká," uvedla Marcela Pučelíková.