VYBERTE SI REGION

Praha hledá originální recepty na vánoční cukroví

Praha - Mnozí si ještě pamatují na soutěž Jak chutná Praha, kdy se mezi lidmi hledaly originální „staročeské“ recepty z Prahy. Teď na to navazuje další soutěž, která nese název Jak peče Praha.

6.10.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/David Taneček

Vyhlašuje ji opět Pražská informační služba (PIS).

„Věhlas vánočního cukroví přesahuje daleko za hranice České republiky. Soutěží Jak peče Praha chceme tuto proslulou tradici podpořit a napomoci tak gastronomii a cestovnímu ruchu v naší metropoli,“ řekla Deníku Lucie Ramnebornová, ředitelka PIS.

Při soutěži se bude moci opřít i o odborného garanta, kterým je přední česká cukrářka Mirka van Gils­Slavíková, majitelka francouzského profesionálního titulu „Professeur en sucre d´Art“.

„Mým hlavním směrem je výchova laické veřejnosti a mladých odborníků, a protože opravdu miluji vánoční svátky, rozhodla jsem se podpořit tento projekt,“ vysvětlila Mirka van Gils.

Zájemci mohou své recepty na vánoční cukroví, perníčky či pečivo vkládat do elektronického formuláře na stránkách www.jakpecepraha.cz, zasílat e-mailem na adresu recepty@pis.cz, nebo je osobně přinést sepsané na adresu PIS či do turistických informačních center PIS.

„Recepty sbíráme do 14. listopadu. Za asistence cukrářské specialistky budeme došlé tipy posuzovat a zveřejňovat na soutěžním webu. Mirka van Gils­Slavíková rovněž vybere deset nejzajímavějších, z nichž veřejnost internetovým hlasováním zvolí vítěze,“ uvedla Andrea Kulišanová z marketingu PIS.

Za nejlepší recept auto

První cenou soutěže je osobní automobil Ford Ka. Bližší informace a aktuality naleznete na www.jakpecepraha.cz.

Finálové recepty budou moci návštěvníci Prahy ochutnat v turistickém informačním centru ve Staroměstské radnici a vítězný recept se poté představí i na vánočních trzích na Staroměstském náměstí, ale také v předních pražských kavárnách a restauracích, které budou zveřejněny na internetových stránkách soutěže.

Deset nejúspěšnějších receptů se stane předlohou připravované česko-anglické kuchařky Jak peče Praha.

Cukroví na svátečním stole není samozřejmostí ve všech domácnostech, proto se PIS prostřednictvím soutěže bude podílet také na charitativní činnosti.

Autor: Lukáš Marek

6.10.2011
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.
13 18

Poslanec ČSSD chce od Babiše vědět, kde vzal peníze na dluhopisy

Platforma Bez komunistů.cz. uspořádala v Praze shromáždění k odkazu Jana Palacha.
3 3

Na památku Palacha, v den jeho smrti, si lidé zapalovali svíčky

AKTUALIZOVÁNO

Podívejte se na pustý stadion před zbouráním. Nástupce je ve hvězdách

Nadšený řev fanoušků vítězného týmu se rozléhal brněnským zimním stadionem za Lužánkami, když domácí hokejisté Rudé hvězdy, dnešní Komety, poprvé doma před Brňany přebírali mistrovský titul. Tehdy se psal rok 1957 a stadion měl za sebou deset let fungování a před sebou ještě mnoho radosti i smutků fanoušků brněnských hokejistů. Nyní, sedmdesát let od slavnostního otevření stadionu, už na něj odkazuje jen název zastávky hromadné dopravy. Slibovaná nová aréna je v nedohlednu.

Obamovi balí, prezidentští úředníci vyklízejí Bílý dům

Odcházející americký prezident Barack Obama se loučí s Bílým domem, v němž jako hlava státu bydlel osm let. Oficiální akce, projevy a tiskové konference má za sebou a dnes je jeho program podle poradců volnější, byť Bílý dům ještě neopouští. Hlavou státu je do pátku 12:00 místního času (18:00 SEČ), kdy složí přísahu jeho nástupce Donald Trump.

AKTUALIZOVÁNO

Lavina na italský hotel spadla, když už hosté měli sbaleno

Řím - Hosté italského hotelu Rigopiano měli v okamžiku pádu ničivé laviny sbalené kufry a budovu na úpatí pohoří Gran Sasso se chystali opustit. Museli ale počkat, dokud sněžný pluh neodstraní sníh, který zablokoval přístupovou cestu. Italskému listu La Repubblica to dnes řekl Quintino Marcella, přítel a zaměstnavatel jednoho ze dvou přeživších, kuchaře Giampiera Pareteho, který byl v hotelu s rodinou na dovolené.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies