Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Praha hledá originální recepty na vánoční cukroví

Praha - Mnozí si ještě pamatují na soutěž Jak chutná Praha, kdy se mezi lidmi hledaly originální „staročeské“ recepty z Prahy. Teď na to navazuje další soutěž, která nese název Jak peče Praha.

6.10.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/David Taneček

Vyhlašuje ji opět Pražská informační služba (PIS).

„Věhlas vánočního cukroví přesahuje daleko za hranice České republiky. Soutěží Jak peče Praha chceme tuto proslulou tradici podpořit a napomoci tak gastronomii a cestovnímu ruchu v naší metropoli,“ řekla Deníku Lucie Ramnebornová, ředitelka PIS.

Při soutěži se bude moci opřít i o odborného garanta, kterým je přední česká cukrářka Mirka van Gils­Slavíková, majitelka francouzského profesionálního titulu „Professeur en sucre d´Art“.

„Mým hlavním směrem je výchova laické veřejnosti a mladých odborníků, a protože opravdu miluji vánoční svátky, rozhodla jsem se podpořit tento projekt,“ vysvětlila Mirka van Gils.

Zájemci mohou své recepty na vánoční cukroví, perníčky či pečivo vkládat do elektronického formuláře na stránkách www.jakpecepraha.cz, zasílat e-mailem na adresu recepty@pis.cz, nebo je osobně přinést sepsané na adresu PIS či do turistických informačních center PIS.

„Recepty sbíráme do 14. listopadu. Za asistence cukrářské specialistky budeme došlé tipy posuzovat a zveřejňovat na soutěžním webu. Mirka van Gils­Slavíková rovněž vybere deset nejzajímavějších, z nichž veřejnost internetovým hlasováním zvolí vítěze,“ uvedla Andrea Kulišanová z marketingu PIS.

Za nejlepší recept auto

První cenou soutěže je osobní automobil Ford Ka. Bližší informace a aktuality naleznete na www.jakpecepraha.cz.

Finálové recepty budou moci návštěvníci Prahy ochutnat v turistickém informačním centru ve Staroměstské radnici a vítězný recept se poté představí i na vánočních trzích na Staroměstském náměstí, ale také v předních pražských kavárnách a restauracích, které budou zveřejněny na internetových stránkách soutěže.

Deset nejúspěšnějších receptů se stane předlohou připravované česko-anglické kuchařky Jak peče Praha.

Cukroví na svátečním stole není samozřejmostí ve všech domácnostech, proto se PIS prostřednictvím soutěže bude podílet také na charitativní činnosti.

Autor: Lukáš Marek

6.10.2011
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Tomáš Procházka
9

Komentář Tomáše Procházky: Klíčové volby. Německo hot, Česko čehý

Ilustrační foto.
5

Dálnice se opravují podle plánu. Ale šnečím tempem

OBRAZEM: Nejlepší fotografie týdne

Prohlédněte si nejpovedenější snímky našich fotografů pořízené během uplynulého týdne.

DOTYK.CZ

Před 79 lety vláda vyhlásila mobilizaci. Lid absolutně pevný, chválil Beneš

Přesně ve 22.20 byla rozhlasem vyhlášena všeobecná mobilizace Československé republiky. Onoho 23. září 1938 bylo řádně horko nejen za hranicemi, kde chřestil zbraněmi Hitler, ale i uvnitř vlasti, v Sudetech. Dobrá polovina sudeťáků mobilizace neuposlechla. A do osudného Mnichovského diktátu zbýval pouhý týden.

Když nemáte máslo, tak tam dejte sádlo. Deník srovnal ceny alternativ k máslu

/INFOGRAFIKA/ Při pohledu na titulní strany deníků či strkanice v obchodech by se mohlo zdát, že Česko zasáhla máslová apokalypsa. Čtvrtkilová kostka se prodává v průměru za 52 korun, za poslední dva roky cena narostla skoro o 15 korun. Výrazně prý proto zdraží i vánoční cukroví.

Soud se zastal „zakleknuté firmy“. Bude Česko platit milionové odškodné?

Daňoví poplatníci by se v blízké budoucnosti mohli „prohnout“ a nechtěně zaplatit stovky milionů korun jako odškodné soukromé firmě za přílišnou horlivost úředníků a celníků.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení