První festival světla v Praze se pod názvem Signal odehraje od čtvrtka do neděle vždy mezi 19:30 a 23:30. V noci na dnešek už pořadatelé instalace zkoušeli, na Václavském náměstí už je instalován objekt Michala Cimaly Signal Column, volně inspirovaný konstruktivis­tickými projekty počátku 20. století. Světelná socha je věnovaná Františku Křižíkovi.

Staroměstské náměstí oživí HyperCube od francouzských architektů Pierra Schneidera a Françoise Wunschela ze skupiny 1024 architecture, jejichž světelný vánoční strom v Bruselu znají po celé Evropě. Mezi nejvíce viditelná místa bude pravděpodobně patřit petřínská rozhledna, která se v podání Krištofa Kintery stane na čtyři festivalové dny majákem. Rozsvítí se i další z dominant Prahy, Tančící dům.

Festival chce podle pořadatelů představit Prahu jako místo, kde se díky moderním technologiím snoubí historický genius loci se současným uměním. Připomínají, že hra světel a stínů se svou symbolikou provází umění od řeckých tragédií přes renesanční sloh po experimentální film. Díky technickému vývoji práce se světlem umožňuje, že z jednoho technicky vyspělého zdroje jsou umělci schopni bořit a stavět imaginární architektonické celky nebo je přemodelovat.

Pořadatelé pozvali významné reprezentanty audiovizuální scény ze zahraničí i známé domácí umělce. Vlastní instalace tak představí vedle zmíněných Vladimir 518, Milan Cais, Jakub Nepraš, Rony Plesl nebo František Skála.