Podle něj již definitivně padla myšlenka nabídnout tuto techniku v aukci; vedení magistrátu počítá s přímým převodem na jiné složky integrovaného záchranného systému. Primátor Tomáš Hudaček považuje takový postup za nejsmysluplnější a předpokládá, že policisté a hasiči budou nákladné stroje (pořízené příliš akčními nákupčími za minulé éry vedení strážníků i města) umět nejlíp využít.

Návrh, který míří do rady hlavního města, počítá s tím, že jeden terénní hummer dostanou pražští hasiči, další tento vůz má společně s terénním motocyklem zamířit ke středočeské policii. Se stejnou sestavou, tedy ojeté auto plus motorka, se počítá také pro policejní prezidium. Vznášedlo by mělo najít využití v rámci záchranného útvaru hasičů.

O osud hummerů starých čtyři a pěl let, každého v pořizovací ceně přes milion, a vznášedla za 2,2 milionu korun se Deník zajímal počátkem června v době záplav. Kde je tato technika nasazena, se ale zjistit nepodařilo. Pouze získat neoficiální informaci, že nikde. V čase velké vody – což byla přesně příležitost, pro kterou byla pořizována – údajně stála v garážích, protože byla „v převodu" – oficiálně již vrácená strážníky městu, a tudíž vyjmutá z majetku městské policie, ale zatím nepřiklepnutá novým vlastníkům. Za řízení tedy neměl kdo usednout.

Radní se v úterý mají zamýšlet také nad budoucností dalšího nepotřebného majetku, původně pořízeného pro potřeby městské policie s vizí podstatného rozšíření počtu členů sboru. Podle návrhu by stovku záchranářských rescue-nožů mělo získat ředitelství pražské policie a o pět pistolí by měli zájem strážníci až z Broumova. Něco z výbavy, kterou nový ředitel Eduard Šuster vrátil jako nepotřebnou a nevyužitelnou, nicméně ještě zbývá. Motocyklů (po 210 tisících) bylo celkem pět, záchranářských nožů (každý za 2737 Kč) dvě stě, pistolí (bratru za 10,5 tisíce) 189 – a k tomu ještě dvě desítky revolverů (po 12 tisících).