Již v pátek odvolali zástupce ODS z dozorčích rad dopravního podniku a Obecního domu. Exprimátor Bohuslav Svoboda (ODS) dnes odvolávání označil za vytváření míst pro zástupce ČSSD.

Zástupci ODS v Pražské plynárenské Holding a Pražských službách mají ve funkcích skončit na červnovém jednání valných hromad, řekl Hudeček. Ve společnosti Kolektory Praha byl zástupce ODS odvolám okamžitě, protože rada města je zároveň valnou hromadou městské firmy.

Personální změny jsou podle Hudečka pokračováním dohody s exprimátorem Svobodou. „Byla to dohoda k očištění dozorčích rad od starých kádrů," řekl Hudeček.

„Je to uvolňování prostoru a míst pro eventuálního koaličního partnera, to je přeci naprosto jednoznačné. V těch dohodách budou určitě dohody o tom, jak se bude účastnit ČSSD na řízení městských firem, čili nevnímám to nijak jinak než jako vytváření prostoru pro to, aby bylo co nabízet," řekl Svoboda. Zároveň odmítl, že TOP 09 nyní pokračuje v původních dohodách s ODS. Návrhy prý byly, ale ty podle Svobody smetla TOP 09 ze stolu.

Z Kolektorů radní odvolali Broučka (ODS) z funkce v dozorčí radě i z toho důvodu, že z ní již odstoupil starosta Prahy 15 Pavel Klega (ODS), a v dozorčí radě tak byl sudý počet členů, uvedl Hudeček. „Všichni odvolaní členové jsou nominanti ODS," řekl Hudeček.

Radní TOP 09 odvolali již v pátek z dozorčí rady dopravního podniku starostu Prahy 13 a poslance Davida Vodrážku (ODS) a exnáměstka primátora Josefa Noska (ODS) a z postu předsedy dozorčí rady Obecního domu místostarostu Prahy 13 Petra Zemana.