„Kvůli havarijního stavu kotevních konstrukcí litinových pylonů, které jsou umístěny v mýtných domcích dnes zahajujeme demontáž stávajícího lešení pro reklamní plochu a dvou horních částí pylonů," řekl mluvčí TSK Tomáš Mrázek.

Zbývající část pylonů snesou dělníci až po částečné demontáži horních kamenných říms mýtních domků. „To by mělo proběhnout zhruba do poloviny května. Pylony pak budou restaurovány," sdělil Mrázek.

Z mostu už TSK sundala na konci roku 2011 sochy Viktorií, které jsou nyní v rukou restaurátorů. Důvodem byla rez, která poškodila jejich uchycení k mostu. Silničáři se proto obávali jednak o osud uměleckého díla, ale i o bezpečnost chodců a motoristů.

„Letos také zahájíme opravu ukotvení pylonů a opravy mýtných domků na Staroměstské straně, to by mělo skončit do poloviny příštího roku," uvedl Mrázek.

Čechův most byl postaven v prvním desetiletí 20. století. Na obou koncích mostu jsou vždy dvě bronzové postavy Viktorií s pozlacenými ratolestmi, umístěné na 17,5 metru vysokých litinových sloupech. Samy Viktorie jsou vysoké přes tři metry, jsou dílem sochaře Antonína Poppa.