Také tehdy venčil svého psa, když potkal trojici chuligánů, kteří v parku rozkopávali koše. To, že si je dovolil vyzvat, aby toho nechali, odnesl vážným zraněním. Okřiknutí výtržníci se tehdy rozhodně netvářili zakřiknutě. Naopak; stali se z nich brutální násilníci, kteří muži se psem způsobili mnohačetná zranění. „Zbili ho tyčí a zkopali," připomněla loňský incident Eva Kropáčová z ředitelství pražské policie.

Pokračování nečekaně přišlo hodinu před čtvrteční půlnocí. Pejskař, který byl opět venku se svým chlupáčem, znovu potkal listopadové útočníky. Alespoň je přesvědčen, že to byli oni. Okamžitě volal na policii, že poznal grázly, kteří mu tehdy tolik ublížili. Než však na místo dorazila první hlídka, mezi skupinkou postávajících lidí a tímto mužem se strhla hádka. A slovní rozepře záhy přerostla ve fyzickou potyčku!

Tentokrát přišli k úrazu mladší účastníci konfliktu. Sedmapadesátiletý muž totiž vytasil pistoli a vypálil několik ran. Nešlo přitom jen varovné výstřely mířené do vzduchu. Sanitka odvážela do nemocnice 20letéko muže se zraněném stehna a dalšího, stejně starého, které byl zasažen do lýtka. Oba pacienti zůstali hospitalizováni.

Policisté podle Kropáčové zahájili úkony trestního řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. „Až další vyšetřování a výslechy všech poškozených a svědků ukáží, zda se ze strany střelce jednalo o nutnou obranu," konstatovala policistka. Připomněla rovněž, že kriminalisté také zjišťují, jestli se opravdu jednalo o útočníky z listopadového napadení.