Kvanta vody zatopila Zlíchovský tunel na spojnici mezi Barrandovským mostem a tunelem Mrázovka, který zůstal neprůjezdný v obou směrech. K odčerpávání hladiny ve výši i přes půl metru nad vozovkou vyjeli hasiči. Protože se událost obešla beze škod, tunel se vpodvečer podařilo opětovně otevřít.

„Směrem do centra mohou jet vozidla pouze po Strakonické ulici," říká mluvčí policie Tomáš Hulan. 

V reakci na vodu ve Zlíchovském tunelu byl uzavřen i Strahovský tunel ve směru na Smíchov, samozřejmě Mrázovka – a kvůli kolonám došlo rovněž na regulaci vjezdu do tunelového komplexu Blanka ve směru od Troje. Záhy se ucpala objížďková trasa po magistrále. Komplikace se nevyhnuly nejenom oblasti Smíchova, ale také Holešovicím, Dejvicím – a problémy se přenesly i na Pražský okruh.

„Snažíme se vozidla světelnými značkami odvádět z tunelu nejbližšími výjezdy na přilehlé komunikace," popisuje Hulan. 

Déšť způsobil škodu i v obchodním centru Nový Smíchov na Andělu, kde se voda dostala do garáží. K situaci se zatím nechce obchodní dům vyjadřovat.

Voda se však nedotkla provozu metra. „Metro jezdí bez komplikace, žádné problémy nemám hlášené," uvádí Jiří Štábl, mluvčí dopravního podniku.

V souvislosti s tím, jak silný déšť dokázal změnit podobu dopravy v Praze, již Deník zaznamenal pokus o trochu drsnější vtip: po písni Ladovská zima, která hovoří o dopravních problémech poté, co v Praze napadne pár centimetrů sněhu, má ostravský písničkář Jaromír Nohavica látku na nový song – Ladovské jaro.

Čtěte také: Hasiči zachraňovali muže, kterého za nohu popadla studna