Pátrání po zloději se srdcem motorkáře se rozjelo loni v dubnu, kdy tento pachatel v rozmezí pouhých šesti dnů dvakrát udeřil na stejném místě v centru Prahy. Bylo to v garážích v ulici V Celnici, kde pachatel rozlamoval spínací skříňky zaparkovaných motocyklů, aby s nimi mohl odjet. Poprvé, kdy se jeho kořistí stala Yamaha R6, se mu to podařilo; když si ale napodruhé vyhlédl stroj značky Harley Davidson, krádež se zapeklila. Pokusila se ho totiž zadržet ostraha, které ho dokonce srazila z motorky.

Při potyčce se strážným ale nakonec měl grázl navrch. Vytáhl pistoli – a podařilo se mu utéct. Bylo to ale Pyrrhovo vítězství. Na místě totiž zůstala jeho helma, která nakonec kriminalisty dovedla ke 34letému pachateli. Ne, nenastalo tipování metodou zkoušení jako v případě Popelčina střevíčku, ale nastoupily moderní metody. Konkrétně zkoumání vzorku DNA. A úspěšné. S téměř ročním odstupem tak dotyčný vyslechl obvinění z krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody.

Zjevně si z toho ale těžkou hlavu nedělal. Neuplynuly ani dva týdny – a muže stíhaného na svobodě policisté opět zadrželi. Důvod? Opět seděl na kradené motorce! Tentokrát se jednalo o model Honda VT600, čerstvě ukradený z garáže po rozlomení vložky zámku u vrat…

Následovala nové obvinění ze všech zmiňovaných trestných činů – a přibyl ještě návrh na vzetí do vazby. S tím ale kriminalisté nepochodili. Třebaže způsobená škoda již v součtu přesáhla půl milionu korun, dotyčný stále zůstává na svobodě.