Do administrativní budovy se vloupal kolem půl desáté dopoledne – a ze dvou dámských kabelek, které tam nalezl, si vzal, co se mu zlíbilo. „Odcizil šperky, platební karty, mobilní telefony, asi pět tisíc korun v hotovosti, různé osobní věci, dokumenty – a dokonce nepohrdl ani deštníkem nebo dioptrickými brýlemi," vypočítala ve středu kořist Jana Rösslerová z ředitelství pražské policie. Celkovou škodu majitelky kabelek spočetly na téměř dvacet tisíc korun.

Cennou stopou při pátrání jsou kamerové záběry muže, který se hodinu po krádeži snažil z bankomatu v Jeruzalémské ulici vybrat peníze prostřednictvím ukradené karty. Může i nemusí se jednat přímo o pachatele – každopádně tento člověk by měl k případu hodně co vysvětlovat. Třebaže počínání zloděje bylo cílevědomé a nevykazuje známky jednání jedince duševně narušeného, policisté nevyklučují, že čin může mít na svědomí člověk, jenž prošel léčebnou jako pacient, nebo pravidelný návštěvník areálu.

Jakékoli informace, které by muže zaznamenaného u bankomatu pomohly najít, přivítají policisté na tísňové lince 158.

Brýle, pleš i bříško
Hledaný muž v odhadovaném věku mezi 40 a 50 lety je střední postavy, měří asi 180 cm. Má světlou pleť, pleš s postranními vlasy a v době činu měl bradku. Zřejmě nosí dioptrické brýle. Na sobě měl světlé pruhované tričko s límcem a tmavé kalhoty.