Že to tak až na pár kilometrů při výjezdu z Prahy po brněnské dálnici zůstalo až do konce „budování socialismu“, jsem v podstatě také čekala. Proč na té silnici mám ale trávit tři hodiny i teď, dvacet let poté, co tady údajně budujeme kapitalismus, to opravdu nechápu. Zvlášť když to začíná být vzhledem ke stále hustšímu provozu už životu nebezpečné. Za dosti šílenou taškařici od vás ovšem považuji, že jste dopustili, aby se z Prahy na jih rozestavěly dálniční trasy hned dvě.

Ty minikousky dálnic a velikášské mimoúrovňové křižovatky, které dneska vyčnívají nejen v jihočeské krajině, ale i na mnoha dalších místech republiky, jsou až neskutečným monumentem korupční síly a moci zdejší betonářské lobby.

Pane ministře Slamečko, opravdu si myslíte, že tohle teď může napravit spolupráce státu se soukromým sektorem? V téhle zemi, kde se při zavádění jakýchkoli nových modelů automaticky hned vymyslí, jak je obejít? Snad by stálo za to spíš vymyslet, jak ty zdejší pijavice, kvůli kterým se tu staví kilometr dálnic skoro nejdráž v Evropě, od veřejných zakázek konečně odstavit.