VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Recenze

28.1.2017

V budějovickém Shakespearovi si zahrálo celé divadlo

Jak shrnout dílo Williama Shakespeara do dvou hodin? To pardubickým divákům ukázala trojice herců Jihočeského divadla České Budějovice v divadelním „fastfoodu" nazvaném Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách.

25.1.2017

Festival zahájila gangsterská banka na pokraji krachu

Pardubice - Inscenace režisérky Hany Burešové se Grand Festivalu smíchu účastní pravidelně. Letos Frank V. Městského divadla Brno přehlídku divadelních komedií zahájil.

20.12.2016

RECENZE: Přisámbůh! chce hlavně bavit. Někdy až moc

České Budějovice /FOTOGALERIE/- Jihočeské divadlo uvádí americkou tragikomedii o mezilidských vztazích. Je zajímavá, ale nejspíš se nezalíbí každému.

14.12.2016

RECENZE: Bláznivá opera baví. Až na ty vulgarismy

České Budějovice /FOTOGALERIE/- Jihočeské divadlo sáhlo po titulu Příležitost dělá zloděje, raném díle Gioacchina Rossiniho. Dalo mu jedinečný náboj.

18.10.2016

Harry Potter se vrací a s ním i černá magie

Havlíčkův Brod – Po dlouhých devíti letech opět zajásaly miliony čtenářů po celém světě. Na knižních pultech se objevil osmý příběh ze světa čar a kouzel – Harry Potter a prokleté dítě. Ten má na svědomí opět J. K. Rowlingová, avšak tentokrát si na pomoc vzala režiséra Johna Tiffanyho a scénáristu Jacka Thorna. Příběh, který se odehrává o devatenáct let později od poslední knihy o Harrym Potterovi, původně vznikl pouze jako hra pro londýnské divadlo. Zájem lidí byl však tak obrovský, a tak se Jack Thorne rozhodl, že ve spolupráci se zmíněnými autory napíše i knihu.

29.9.2016

RECENZE: Kšefty, Hamlet, pohádky o Masaříkovi. O legionářích píše bez patosu

Jižní Čechy - Dalibor Vácha, vítěz Ceny Knižního klubu, se v románu Cestou vrací k legionářům za první světové války.

5.9.2016

Obr Dobr, staromilec v kině

Je hubený, samotářský a poněkud nemotorný. Navíc vegetarián. Spielbergův Obr Dobr připomíná tak trochu Foglarova spratka Dlouhé Bidlo, na rozdíl od něj je ale laskavý.

10.5.2016

Nová antologie české erotické literatury

Erotiku v české literatuře mapuje kniha Ve sladké tísni klína, kterou vydává nakladatelství Paseka.

22.4.2016

Vzpomeň si. A vystřel…

Atom Egoyan zpochybňuje ve své road movie úsloví „nikdy není pozdě". Exceluje v ní Christopher Plummer.

7.1.2016

Osm hrozných: Tarantina nic nezastaví. Ani když nudí

Praha - /RECENZE/ Hrdiny tříhodinového filmu Osm hrozných pohřbívá nejen sníh, ale i balast slov a autorova manýra.

25.9.2015

Filmový Everest vypráví i o pokoře

Islanďan Baltasar Kormakúr se v dalším filmu v americké koprodukci vrací k tématu nerovného boje člověka s přírodou. Umocňuje ho verze 3D.

23.9.2015

Očima fotografky: Kouzlo osobnosti je víc

Dokument Matěje Mináče o jeho matce obstojí díky hrdince i bez stylizovaných hraných kudrlinek. Ty filmu škodí.

30.12.2014

Scottův Exodus sází na vizuální vjem

Nová adaptace biblického příběhu o Mojžíšovi má pečlivou výpravu a počítačové triky, s poselstvím je to slabší.

29.12.2014

Film Burácení je odvážný počin v nejisté době

První český motorkářský film. To je nálepka, která provází celovečerní film fotografa a režiséra Adolfa Ziky od samého počátku. Po premiérovém zhlédnutí snímku si ale dovoluji autora podezírat z čistého kalkulu v marketingové komunikaci, jelikož tento film jistě splňuje kritéria motorkářské roadmovie, ale až na druhém místě, pokud dokonce ne na třetím.

23.9.2014

Labyrint: Útěk. Jen další film podle úspěšné knižní série?

Severní Čechy - Slušných 78 % má nová akční sci-fi snímek USA na webových stránkách ČSFd.cz.

22.9.2014

Místa: promarněná šance na dobré drama

Praha - Film Radima Špačka a Ondřeje Štindla měl slibný potenciál. Režie i mladí herci jsou dobří, doplatili ale na scénář.

20.9.2014

Recenze: All Right Band zahráli Pink Floyd

Kladno /FOTOGALERIE/- All Right Band hrají Pink Floyd. Čtvrteční koncert kladenské rockové kapely v zámecké zahradě nabízel celou řadu otazníků. Jaký bude zvuk? Jaký bude zpěv? Jaké budou efekty? Přijdou diváci? Na jeho konci byly na tyto otázky odpovědi: Parádní. Dobrý. Skvělé. Přišli.

12.3.2014

Borgman aneb bezdomovecké šiky proti horním třídám?

Praha /FILMOVÁ RECENZE/ - S holandským režisérem Alexem van Warmerdamem nikdy nevíte, na čem jste. Ale díky absurdnímu humoru (scénáře či náměty si píše až na výjimky sám) vždy předloží podívanou, u které se nenudíte.

26.9.2013

Donšajnům chybí noblesa, vkus a humor

Praha - Málokterá premiéra může být s takovou jistotou označena za debakl jako ta, kterou připravili ve středu večer v Rudolfinu Menzelově filmu Donšajni.

25.9.2013

Nudné večery „manželství a sexu"

Praha - Cyklus komedií České televize je názornou ukázkou, že „přepsaná" zábava od sousedů nemusí vždy fungovat.

28.7.2013

Protančit se tangem ke svobodě

Praha /RECENZE/ - Komorní snímek režiséra Pornografického vztahu Fréderica Fonteynea balancuje rafinovaně v aréně vypjatých vztahů.

12.7.2013

Utekl vám Gott na Rock for People? Zkuste jeho 2DVD

Ústí nad Labem, Praha - 40 hitů Slavíka se vešlo na aktuální 2DVD „Karel Gott: 02 Arena 2012" (Supraphon, červen 2013). A to včetně písní, které Gott dřív živě vůbec nezpíval. A navrch bonusy…

8.7.2013

Pěna dní mate tělem. Divák v ní snadno utone

Praha /VIDEO/ - Hravá, vizuálně omračující a s ubíhajícím časem monotónní. Taková je filmová adaptace útlého bestselleru Borise Viana Pěna dní, který okouzloval čtenáře zejména v 70. letech, kdy poprvé vyšel.

6.4.2013

Jakub Špalek ve víru doby baví více než muzikant Vojta Lavička

Praha - Dva nevšední pohledy do zákulisí dvou mužů. To jsou časosběrné dokumenty Heleny Třeštíkové, jež se teď potkaly v kinech. A jakkoli mají Vojta Lavička i Jakub Špalek leccos společného (mj. posedlost tím, co dělají a komplikované vztahy k ženám), větší přesah i škálu emocí nabízí vrstevnatější portrét Špalkův.

3.4.2013

RECENZE: Ondřej Veselý hlásá víru v kulisách socialismu

České Budějovice - Pravé poledne, nová inscenace činohry Jihočeského divadla, je o lidech, bohu a zázracích. Téma a dobré herecké výkony stojí za vidění.

14.9.2012

Drama jednoho muže

Praha - Dobovka Davida Ondříčka stojí na obrazové i zvukové náladě a hereckém výkonu Ivana Trojana.

11.9.2012

Váňa – drama i zábava v jednom

Praha - Celovečerní dokument Jakuba Wagnera o našem slavném žokejovi vystihl trefně jeho osobitost. Nudit se nebudete.

15.7.2012

RECENZE: V muzikálu Casanova se mísí vtip s banalitami

Hluboká - Srovnání s Broadwayí hlubocký muzikál nesnese. Ale jako český komerční playbackový kus ano. A lidé jsou nadšení.

18.5.2012

RECENZE: HaDivadlo skvěle rozehrálo první laktační ligu

Brno - Poslední premiéra sezony v brněnském HaDivadle Tajná zpráva z planety matek vypráví o punkerkách, co dětem oblékají dupačky naruby.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies