Kutná Hora se opět úspěšně prezentovala v zahraničí, tentokrát za velkou louží. Česko-americká televize Czech-American TV odvysílala v uplynulých dnech třicetiminutový pořad, který se věnoval Středočeskému kraji. Kromě Kokořínska zde svůj prostor dostala i Kutná Hora. „Zaměřili jsme se na další zajímavá místa ve Středočeském kraji, tentokrát na zajímavé turistické destinace v Kutné Hoře a na její historii, která je zajímavě představena kresleným filmem," uvedl ředitel Czech-American TV John Honner.

Čtěte také: V Čáslavi si připomněli 85. výročí narození Miloše Formana

Vysílání, které na svých obrazovkách sledovalo v šedesáti amerických městech přes dva a půl milionu amerických domácností a další desítky tisíc diváků prostřednictvím internetového vysílání na webových stránkách televize, mělo velký úspěch. Vedení televize se proto rozhodlo, že bude pořad znovu opakovat. „Velice si vážím spolupráce s touto televizí. Je to jedinečná příležitost, jak Kutnou Horu propagovat v zahraničí," uvedl starosta Kutné Hory Martin Starý.

Czech-American TV je nekomerční televizní společnost, která vysílá své pořady na kabelové televizi v USA. Hlavním posláním Czech-American TV je rozšířit povědomí o České republice, ukázat české regiony, zviditelnit destinace, a také mimo jiné přiblížit české kulturní dědictví. Toto veřejné a nekomerční vysílání má formu pravidelných pořadů, ve kterých se anglicky mluvící divák dozví informace o českých regionech, městech nebo památkách. Česká republika je zde prezentována jako bezpečná turistická destinace. Důležitými partnery při spolupráci jsou krajské úřady. Samy kraje, města a jiné příspěvkové organizace se podílejí na tvorbě vysílání například tím, že televizi poskytují kvalitní videomateriály o svém okolí. Mohou se tak zviditelnit u několika milionového počtu zahraničních turistů a vyzdvihnout se jako místo, které skutečně stojí za návštěvu.

Čtěte také: Lidé se z Malína od března pěšky nedostanou