"Policie České republiky se na můj podnět celou věcí začala okamžitě intenzivně zabývat. V návaznosti na práci policistů a zřejmě i mediální povědomí o celé věci se autor příspěvku, který vystupoval na Facebooku pod falešným profilem, ozval přímo mně formou e-mailu a návrhem ke společnému setkání," sdělil starosta.

K jeho velkému údivu se jednalo o sedmapadesátiletého muže z Královéhradecka, který dle svých vlastních slov už 30 let pracuje v Integrovaném záchranném systému, nejdříve jako hasič a posledních 20 let jako řidič záchranné služby. Je to také otec náctileté dcery, který prý rychleji psal, než uvažoval. "Proto jsem se rozhodl s ním osobně setkat a tuto pro nás oba nepříjemnou kauzu jednou provždy uzavřít. Setkali jsme se v mé starostenské kanceláři v Náchodě. Vyslechl jsem si všechny okolnosti a podrobnosti, které vedly pana K. k tomu, že takto nevybíravě reagoval a měl jsem i příležitost vysvětlit mu svůj pohled na takové jednání a také jaký dopad to mělo na mou rodinu," popsal setkání starosta, který je prý nakloněn i ostré, ale slušné politické diskuzi na jakékoliv téma, ale s touto formou rétoriky se takzvaně „na vlastní kůži" setkal poprvé. "Nebylo to nic příjemného," zdůraznil.

Oba muži si nakonec podali ruku. "Ani já, ani hlavní „aktér" nechceme již celou věc nijak více „rozmazávat" a nebudu trvat ani na žádném postihu. Sám pan K. mi řekl, že ho celoživotním posláním je lidem pomáhat a ne jim škodit a já věřím, že se do budoucna takovému jednání vyvaruje," doufá Birke a dodává: "Jsem rád, že mohu tuto celou věc uzavřít a budu doufat, že tato pro mě velmi emotivní a pro mou rodinu nepříjemná zkušenost se nebude opakovat."

O výhružce náchodskému starostovi se dočtete zde: Povolební emoce přešly k vyhrůžce