Nového šéfa nemocnice vybírala sedmičlenná odborná komise ze čtyř kandidátů. Po pohovorech navrhla právě Mrvu a představenstvo nemocnice ho následně do funkce potvrdilo.

„Očekávám od nového ředitele, že přispěje k dalšímu rozvoji benešovské nemocnice," řekl po výběrovém řízení Martin Kupka (ODS).

Benešovskou nemocnici Roman Mrva zná velice dobře. V letech 2006 – 2008 tam pracoval jako náměstek ředitele pro léčebně preventivní péči, byl i technickým ředitelem, prvním zástupcem ředitele a předsedou představenstva.

Čtěte také: Oplocení benešovské nemocnice je jen první krok ke zvýšení bezpečnosti

Pak ale přišlo vítězství ČSSD v krajských volbách a to si na post lídrů nemocnice prosadilo své lidi. Teď, znovu po krajských volbách, se karta tak trochu otočila a Roman Mrva může navázat na před lety rozdělanou, ale nikdy nedokončenou práci.

„Chtěl bych se zaměřit na rozvoj zdravotnických týmů. Rád bych co nejrychleji vybudoval centrální příjem a posílil kredit nemocnice u veřejnosti," představil své plány nový ředitel Nemocnice Rudolfa a Stefanie, který v současnosti pracuje jako lékař Letecké zdravotnické záchranné služby v Praze při Policii ČR a působí také jako lékař Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje a Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy.

Kromě medicíny vystudoval Roman Mrva také technickou školu, vlašimskou průmyslovku. A to ve zdravotnictví vůbec není k zahození. V současné medicíně mu totiž technická zdatnost pomáhá k snadnému zvládnutí moderní techniky, kterou jsou zdravotnická zařízení vybavená. Na tom mohl stavět například i v době, kdy pracoval pro společnost Toshiba v divizi lékařských přístrojů.

Čtěte také: Bolavé zuby vám v benešovské nemocnici nespraví