Před zastupitele rada města předloží rozpočet, který je podle slov starosty vyrovnaný ve výši zhruba 424 milionů korun. V první úpravě rozpočtu ale vedení města počítá s navýšením rozpočtu o zhruba 70 milionů korun. Ty by do městské kasy měly přitéct po sečtení daňové výnosnosti za letošní rok a město bude znát i výsledek svého hospodaření.

Pokud se vize naplní, budou moci zastupitelé realizovat všechny plány, které odbory města předkládají. Přesto má Beroun hlavní priority, na které chce v příštím roce upřít svou pozornost. Nejen pro rok 2017, ale i pro další období je pro Beroun velmi aktuální školství a nedostatek míst.

„Dostáváme se na populační špičku a je potřeba být připraveni. V příštím roce chceme realizovat přístavbu na 2. Základní škole v Berouně, abychom mohli zajistit kapacitu pro první vlnu. Ale počítáme i s rozšířením Základní školy na Závodí," uvedl Ivan Kůs.

Další plánované investice

V příštím roce dojde i na generální opravu mateřské školy Pod Homolkou. „Chceme ji zateplit, ale udělají se i rozvody a sítě," dodal starosta s tím, že další velkou oblastí investic je doprava, kde se plánuje řada akcí včetně řešení parkování.

„Mezi další plánované akce patří i zahájení rekonstrukce městské knihovny, řešení prostoru před berounským hřbitovem, ale i nákup nové rolby pro zimní stadion," vyjmenovával další plánované investice Ivan Kůs.

Vše ale nakonec budou mít v ruce zastupitelé, kteří předložený rozpočet budou schvalovat na svém posledním letošním zasedání. To se uskuteční v pondělí 19. prosince od 15 hodin na Plzeňce.

Čtěte také: Beroun bude muset navýšit kapacitu základních i mateřských škol