Praha Libeňský most zavřela pro tramvaje a automobily kvůli havarijnímu stavu v noci ze čtvrtka na pátek. Podle výstupu z dnešního krizového štábu chce magistrát most zatím provizorně zabezpečit.

„V současné době probíhá na TSK soutěž, která by měla zabezpečit most v krátkodobém horizontu, tak, aby nespadl. Nejde o finální opravu, ale pouze o nezbytné zabezpečení mostu," píše se v tiskové zprávě z dnešní ranní schůzky štábu.

 Libeňský most je v havarijním stavu.
Praha v noci nejméně na tři týdny uzavře Libeňský most. Je v havarijním stavu

Připomeňme, že pražský magistrát vede koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice. Primátorkou je Adriana Krnáčová z hnutí ANO a mosty má v kompetenci Petr Dolínek z ČSSD.

Holešovice a Libeňský most
První den uzavírky Libeňského mostu. Zaskočeni byli řidiči i cestující MHD

Jak známo, na počátku prosince spadla Trojská lávka. Primátorka po této výjimečné událost, při které jen díky velikému štěstí nikdo nepřišel o život, odjela na dovolenou a Petr Dolínek převědčoval veřejnost, že stav lávky sice nebyl dobrý, ale nebyl ani havarijní.

U Trojského zámku v Praze se 2. prosince odpoledne zřítila do Vltavy betonová lávka pro pěší. Podle informací záchranářů se při pádu zranili čtyři lidé. Snímek je ze 3. prosince.
Trojská lávka nebyla v havarijním stavu, tvrdí úřady. Ale zatékalo do ní
Deník s vámi - Setkání s primátorkou v rezidenci primátora: Adriana Krnáčová.
Krnáčová odjela po zřícení lávky na dovolenou. Technici kontrolují mosty