Relaxační zařízení s kapacitou až pětadvaceti návštěvníků vznikne v areálu břeclavského koupaliště. „K dispozici bude aroma kabina nabízející čtyři vůně, finská sauna, Kneippův chodník s teplou i studenou vodou, terasa s ochlazovacím venkovním bazénem a relaxační zónou a vnitřní ochlazovací centrum,“ vyjmenoval mluvčí radnice Jiří Holobrádek.

NOVÉ WELLNESS V BŘECLAVI
• aroma kabina se čtyřmi vůněmi a teplotou 40 až 45 stupňů Celsia, finská sauna, Kneippův chodník, terasa s bazénem, relaxační zóna
• náklady činí přes 15 milionů
• otevře letos na podzim

Opoziční zastupitel Jakub Matuška si nemyslí, že by město mělo provozovat nadstandardní služby jako saunový svět. „Patří to do sféry soukromého podnikání. Saunování je navíc poměrně luxusní záležitost. A plánované dřevostavby mi přijdou předražené,“ uvedl Matuška.

Naopak na nové wellness služby v Břeclavi už se těší Eva Jeřábková. „Třeba Brno, kde mají kvalitní saunování, je trochu z ruky,“ reagovala na oznámení města.

Saunový svět postaví v Břeclavi v areálu koupaliště. Vizualizace.Zdroj: Design4functionObjekt bude skleněným průchodem propojený s krytým bazénem, kde je nyní také wellness část. „Oba prostory budou fungovat odděleně. Stávající sauna a vířivka na krytém bazénu zůstanou v provozu,“ zmínil Dymo Piškula, šéf městské organizace Tereza Břeclav, která má Saunový svět od podzimu provozovat.

Stavba wellness začne již v pondělí, hotovo má být do konce října.

Přitom ještě před pár dny nebylo jasné, zda projekt neskončí pouze na papíře. Jeden z uchazečů o stavební zakázku se totiž odvolal proti svému vyřazení z výběrového řízení. „Rada města námitky firmy odmítla. Pak jsme čekali, zda se neodvolá k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Nestalo se,“ konstatoval Holobrádek.

Nové denní lázně otevřou prvního května v pasohláveckém Aqualandu Moravia. Nabídnou dvacet lehátek i soukromou vířivku.

Rozsáhlou modernizací projde valtická pobočka Národního zemědělského muzea. Hotovo má být v červnu 2019.
Miliony promění valtické muzeum. Lidé se mohou těšit na nové expozice