To, že Herálec patří k nejkrásnějším romantickým zámkům v Čechách i ve světě potvrdil také největší cestovatelský portál TripAdvisor, který jej v seznamu nejlepších světových zámeckých hotelů zařadil na osmé místo. Ankety webu TripAdvisor patří v oblasti cestovního ruchu k nejsledovanějším. Měsíčně ho navštíví okolo 30 milionů uživatelů, což z něj dělá největší cestovatelskou komunitu na internetu. Seznam výjimečných hotelů portál sestavuje na základě osobních dojmů cestovatelů z celého světa. Turisté hodnotí například kulturní a přírodní památky, kvalitu ubytování, další služby, ceny nebo chování místních obyvatel.

„To že jsme získali nové prestižní ocenění a jsme ve společnosti světových klenotů s excelentním servisem a přístupem ke svým hostům jako je Ashford Castle z Irska, francouzký Hôtel de la Cité, Castello di Monterone a Castello di Pavone z Itálie, a další, je pro nás velkým uznáním a obrovským závazkem do budoucna. Zároveň je pro nás velká pocta, že i naše česká země je tak ve světě bezesporu vnímána jako místo, které má své osobité kouzlo a skrývá v sobě spoustu nádherných míst.“ uvedla Alexandra Kasperová, majitelka Chateau Herálec.

V těsné blízkosti Domova pro seniory Havlíčkův Brod Husova vládne čilý stavební ruch. Buduje se zde nový domov důchodců, který financuje Kraj Vysočina za podpory dotací z EU. Předpokládané investice činí asi 120 milionů korun
V Havlíčkově Brodě začala stavba nového domova pro seniory

Herálecký zámek patří k národním kulturním památkám a jeho historie sahá až do 13. století. Více než půldruhé století ho vlastnil jeden z nejmocnějších rodů v Čechách. Trčkové z Lípy. Po roce 1958 byl objekt využíván zvláštní internátní školou. Zdevastovaný zámek vzkřísili až manželé Kasperovi, kteří ho po roce 2004 nechali kompletně opravit. Svým hostům teď kromě luxusního ubytování nabízí také výjimečnou lokalitu poblíž mnoha historických památek Unesco.

„Vždy jsme se snažili plnit nejvyšší očekávání našich hostů a klást velký důraz na maličkosti a detaily, které nás právě dělají výjimečnými. Proto jsme získaným oceněním nesmírně poctěni a i nadále budeme pečovat o naše hosty co nejlépe. Děkujeme všem našim hostům za jejich přízeň a podporu,“ dodala Alexandra Kasperová.

Vlevo autorka projektu Jaromíra Valehrachová, vpravo první účastnice výletu Zuzana Kolářová a Hana Langerová.
První a zatím jedinou geocyklotrasu na Vysočině otevřeli v neděli v Chotěboři