Přestože nájemníci upozorňovali, že do jejich bytů zatéká, firma nedokázala zabránit větším škodám. Ve středu večer nájemníci dokonce volali hasiče a strážníky.

„Problém s vodou máme už několik dnů, ve středu to ale za vydatného deště vyvrcholilo. Voda doslova kape ze stropu i ze zdi. Nemohu s tím dělat nic jiného, než pokládat na podlahu ručníky a hadry, které každých dvacet minut ždímám. Celou noc jsem pořádně nespala. Děsím se toho, co se stane s omítkou, na které se už vytvářejí bubliny a praskliny,“ popsala svou situaci mladá maminka Michaela Kroupová.

Jiní sousedé měli starosti i s elektroinstalací. „Zásuvky jsou nešikovně pod oknem. Voda natekla do nich a hrozilo, že zkratují elektrospotřebiče. Všechno jsme museli odpojit a třeba ledničku máme zapojenou přes prodlužovací šňůru,“ vysvětlovali lidé.

Mokré zdi

Největší škody jsou zatím na stěnách. Mnoho nájemníků už si stačilo byty vymalovat po nedávné výměně oken. Někteří mají mokré koberce a nevědí, jestli se jim je podaří včas vysušit. Otázkou také zůstává, kdy se podaří vysušit zdi.

„Vše samozřejmě řešíme s firmou, která je za situaci zodpovědná. S nájemníky jsme v kontaktu, poradili jsme jim, jak zmírnit škody. Firma potvrdila, že je pojištěná a zjedná nápravu. My navíc uvažujeme o slevě na nájemném pro nájemníky,“ řekl ve čtvrtek ráno technický náměstek Městské realitní agentury Petr Smrček.

Lidé jsou rozezleni především na postup firmy, která při opravě střechy s deštěm vůbec nepočítala. Svědčí o tom i skutečnost, že naprosto stejný problém se projevil i v domě na ulici Jabůrkové, kde střechu opravuje stejná firma.