Na místě kromě policistů a záchranářů zasahovalo šest jednotek hasičů. „Kamion jel ve směru na Olomouc a boural. Náklad cihel se vysypal na dálnici. Příčina nehody je v šetření,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Kvůli nehodě zastavili policisté v tomto úseku dopravu v obou směrech a auta naváděli po objízdných trasách. Ve tři odpoledne byl průjezdný stoupací pruh ve směru na Brno.

V obou bude dálnice průjezdná až od půlnoci. „Z kamionu vyteklo na silnici asi čtyři sta litrů nafty. Zbytek z nádrží jsme odčerpali. Do vodoteče v okolí dálnice se nafta podle všeho ale nedostala,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Nabouraný kamion ze silnice odstranila specializovaná firma. „Dálnice ve směru na Ostravu bude v tomto úseku zřejmě ještě delší dobu neprůjezdná,“ dodal před pátou odpoledne Mikoška.

Na místo vyslali záchranáři vrtulník. Nakonec ho nebylo potřeba. Cizinec, který seděl za volantem kamionu, utrpěl jen lehké zranění hlavy. „Posádka záchranářů na místě ošetřila muže středního věku. Utrpěl lehké poranění hlavy a zůstal na místě nehody,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Ilustrační foto.
Nehoda na benzince: řidič po srážce ujel, policisté hledají svědky