Ty na pódiu doplnil starosta města Havlíčkův Brod Jan Tecl, předseda BK David Kozlík a kapitán týmu Miroslav Třetina. Nový dres se líbil Jiřímu Holíkovi. „Takový dres jsme neměli ani v nároďáku. Měli jsme jen taková bavlněná trika, žádná reklama, číslo bylo do dvacítky. Nedá se to vůbec porovnat,“ zavzpomínal na své hráčské časy Holík. Pokřtěný dres se následně dražil v aukci a výtěžek 2 700 korun putoval na podporu organice FOKUS Vysočina, která podporuje lidi s duševním onemocněním a jiným handicapem.

Ilustrační foto.
Agresivnímu opilci hrozí až tři roky vězení

„Tuto částku použijeme na sportovní aktivity našich klientů,“ prozradila vedoucí střediska Eva Teclová. Všichni si samozřejmě přejí, aby tento dres přinesl brodským hokejistům štěstí a slavili v něm vysněný postup. Nejinak je to u bývalého reprezentačního obránce Jana Suchého.

„Havlíčkovu Brodu by první liga slušela. Za mých mladých let se tady hrála druhá liga, ale v té době to byla jako první liga. Tradice v Brodě je veliká a vedení by mělo udělat vše, aby pro tuto soutěž sem sehnali hráče, ale hlavně peníze. Vše poctivě sleduji. Jsem na zimním stadionu každý den a nebudu chybět ani na žádném utkání. Co bych to byl za Broďáka, kdybych byl doma nebo v hospodě. Jsem optimista a věřím, že se klukům postup podaří,“ má jasno Suchý.

Na závěr této povedené akce proběhla autogramiáda kompletního A-týmu a o jejich podpisové kartičky byl velký zájem. „Bylo to hezké. Poznal jsem se s fanoušky, kteří většinu hráčů znají a mají s nimi pevnější vztah. Co se týče dresů, tak můžu říct, že jsou velmi pěkné,“ pochvalovala si akci posila Jiří Vašíček.

Bytový dům ve Ždírci.
Ve Ždírci se staví bytový dům